Splićanka uhvaćena u laži? Jedan detalj u njenoj izjavi se ne poklapa s onim što se dešavalo kobne noći u Beogradu

Aktuelno
Splićanka uhvaćena u laži? Jedan detalj u njenoj izjavi se ne poklapa s onim što se dešavalo kobne noći u Beogradu
Nakon emitovanja intervjua Hrvatice Maje Sopte sa kojom se nestali Splićanin Matej Periš družio i sa kojom je pokušao da stupi u kontakt u Beogradu, pojavili su se mnogi komentari o tome što je ispričala, a posebno se izdvojio dio u kojem ona spominje snijeg i led 30. decembra, a tada ga u Beogradu i nije bilo.

Nakon emitovanja intervjua Hrvatice Maje Sopte sa kojom se nestali Splićanin Matej Periš družio i sa kojom je pokušao da stupi u kontakt u Beogradu, pojavili su se mnogi komentari o tome što je ispričala, a posebno se izdvojio dio u kojem ona spominje snijeg i led 30. decembra, a tada ga u Beogradu i nije bilo.

- Imala sam veliki problem da se parkiram ispred restorana na Karaburmi tog 30. decembra zbog velikog snijega i leda i nisam navikla na takve uslove jer živim na mediteranskoj obali i iz tog razloga se nisam javila Mateju - rekla je ona između ostalog. Korsinici društvenih mreža odmah su se "uhvatili" za tu izjavu označavajući to kao - laž, obzirom da u Beogradu te noći bilo više od 10 stepeni i da nije bilo snijega.

Osim njenih izjava, da Sanja i Matejeva ekipa koja je bila u Beogradu nešto "krije", dodatno su podgrijale poruke koje je policija u Hrvatskoj "izvukla" iz njihovih telefona.

Potraga za Splićaninom ušla je 25. dan, a odgovor na mnoga pitanja još uvjek nije dat, već su se, nakon poruka koje su se pojavile u javnosti i prepiske prijatelja Mateja Periša u kojoj sa svojom djevojkom Sanjom priča o konzumaciji dro*a u klubu "Gotik", pojavila i nova.

Iz poruka koje je "Blic" objavio, nameće se zaključak da se Splićani kritične noći jesu dro*irali, ali i dalje nije poznato da li je i Matej konzumirao opijate, kao ni ko je "čovjek sa kojim je išao u đir po klubu", a koji se takođe spominje u objavljenim porukama. Pretpostavlja se da bi "čovjek" mogao biti di.ler, odnosno, osoba koja posjeduje nar*otike.

Podsjetimo, u porukama dan nakon nestanka, Matejev prijatelj Božo, koji je kobne noći bio sa njim u klubu "Gotik", konstatovao je da ne zna šta je bilo Perišu, te se zapitao da li su u pitanju "halucinogene dro*e ili nešto drugo slično".

Prvo je rekao devojci Sanji da nisu uzimali nar*otike i da ne zna šta je moglo da mu se dogodi, a potom je nekoliko dana kasnije ipak rekao da su uzeli dro*u, ali nakon što je Periš otišao iz kluba.

Njemu je Sanja odgovorila da ne vjeruje da je Matej uzeo nešto sam, “osim ako mu neko u tom điru po klubu nije ponudio”. Rekla je i da Matej nije žensko da mu neko dro*u stavi u piće", na šta je Božo samo rekao: “Stvarno ne razumijem”.

Nove poruke su razmijenili poslije nekoliko dana, a u jednoj od poruka spomenula je i Maju Soptu.

"Možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovjekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog riješila", napisala je ona, a poruka koja je uslijedila kao Božov odgovor otkrila je da Splićanima konzumacija nar*otika nije strana.

“Maja ne koristi”, napisao je on, a njega je Sanja potom pitala da li je Mateju bilo krivo “što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije”, na šta joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna, te i da su “uzeli” nakon što je njihov prijatelj nestao.

Dakle, iz ovih poruka se zaključuje da su Splićani uzeli dro*u sa Zadranima, ali i dalje nije poznato da li je Matej koristio dro?u te večeri, kao ni to da li se naljutio što njega nije "počastila" ekipa iz Zadra.

Iako se prije nekoliko dana u hrvatskim medijima pojavila informacija da je Maja u policiji izjavila da je Matej povremeno koristio nar*otike, da bi, kako je naveo Večernji list, mogao da radi, ona je juče u intervjuu za TV Prva dala sasvim drugačiju izjavu.

- To je zlatan momak. Ne može bilo ko da radi, studira i da se bavi sportom. Takva osoba sigurno ne znam ni ja šta radi. Ni ja isto ne bih postigla da koristim apsolutno išta - rekla je ona i osvrnula se na sumnje iznijete u medijima da dil.uje nar?otike i da je njen sugrađanin Matej Periš (27), htio da stupi u kontakt sa njom zbog dro*e.

Potraga traje 25 dana

Koordinacija hrvatske i srpske policije traje od početka nestanka mladića. Istražitelji koji rade na slučaju su najiskusniji i uključili su svu potrebnu tehniku za potragu.

- Ne postoji rupa u potrazi srpske policije - kaže izvor i dodaje da su inspektori pregledali sate i sate snimaka sa nadzornih kamera u Beogradu.

- Razgovarali su sa svim svjedocima, pronašli Matejeve kontakte iz mobilnog telefona, rekonstruisali njegovo kretanje, ali i kretanje njegovih prijatelja. U potragu su pored riječne policije i ronilaca Žandarmerije uključene i druge policijske jedinice, policijski psi, dronovi, sonari i sva druga neophodna tehnička oprema - objašnjava sagovornik Kurira i naglašava da je izvjesno da mladić nije žrtva nasilja.

- Sve je nažalost izvjesnije da se on utopio u Savi, a da je tijelo brzo došlo do Dunava, te se s toga potraga proširila i na tu rijeku, a obavještene su i policijske uprave iz gradova kroz koje protiče Dunav - dodaje on.

Izvor:Blic

Ne propustite