Nebojša Vukanović u Podgorici branio “volju naroda”

Region
Nebojša Vukanović u Podgorici branio “volju naroda”
.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović večeras je u Podgorici branio "volju naroda" Crne Gore, kako je na protestima organizovanim u znak podrške vladi Zdravka Krivokapića ponovljeno nekoliko puta.

Vukanović je na zvaničnom blogu objavio i snimke sa protesta građana.

screenshot-28

“I večeras su, četvrti dan za redom, ispred sjedišta Vlade Crne Gore u centru Podgorice organizovani protesti protiv namjere potpredsjednika Vlade i lidera URE Dritana Abazovića da sa svoja četiri poslanika u Skupštini Crne Gore sruši svoju Vladu, čiji je potpredsjednik, te premijera Zdravka Krivokapića. Građani su ogorčeni jer smatraju da to predstavlja izdaju naroda i velike pobjede nad Milom Đukanovićem i DPS-om izvojevane 30. 8. 2020. godine, a na koju se čekalo punih 30 godina“, naveo je narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako su građani uzvikivali parole „izdaja, izdaja“ i „uzeo si pare Dritane“ aludirajući na “špekulacije koje se sve češće čuju da se tajno susreo i dogovorio sa Milom Đukanovićem da njegov DPS podrži manjinsku Vladu”.

“Takođe narod je razočaran činjenicom da uprkos najavama, velikim obećanjima i očekivanjima, Dritan Abazović nije uhapsio niti procesuirao nijednog krupnog političara niti funkcionera DPS-a i režima Mila Đukanovića, te da Vladu ruši nakon reformi i povećanja plata za 30%”, napisao je on.

Podijelio je i optužbe ministar finansija Spajića koji smatra da je Dritan iznevjerio i izdao narod te da zabija nož u leđa u ključnom trenutku, uoči lokalnih izbora u glavnom gradu Podgorici, te kada “građani počinju osjećati poboljšanje životnog standarda i reformi koje su preduzete”.

Prisustvo Nebojše Vukanovića večeras u Podgorici nije prošlo neopaženo.

Samir Kadribašić, imam iz CG, na zvaničnom Facebook nalogu podijelio je fotografiju poslanika NSRS sa porukom kako će ga “živog i zdravog” vratiti u BiH.

screenshot-27

“Dragi naši susjedi Bosanci i Hercegovci, ne brinite se, vratićemo vam Vukanovića živog i zdravog. Samo je malo došao da pravi nered u susjedstvu, kod vas će biti fin i slušaće sve što mu Dodik kaže”, napisao je Kadribašić.

Podsjećamo, u Podgorici je večeras održan protest protiv najave “rušenja” aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske. Prisutni su nosili brojne transparente i zastave Srbije, a zabilježen je i manji broj zastava Crne Gore

Ne propustite