RAZMUTILA JE ŽUMANCE S VODOM I PREBRISALA CIJELI POD: Kad vidite rezultat odmah ćete uraditi isto

Praktična žena
RAZMUTILA JE ŽUMANCE S VODOM I PREBRISALA CIJELI POD: Kad vidite rezultat odmah ćete uraditi isto
Slijedite ove sjajne savjete!

Slijedite ove sjajne savjete!

Ova sjajna namirnica može da se koristi i u druge svrhe, jer ima niz, poznatih prednosti koje ne bi trebalo da propustimo. Mali trikovi će život učiniti lakšim.

1. NJEGA KOŽE I PEGLANJE BORA

Jaja su savršena za zatezanje kože, posebno dijela ispod očiju. Koristite belance, koje ste prethodno umutili. Možete dodati i malo limuna. Zatim nanesite na lice da odstoji 20 minuta. Vaše lice će biti sjajno i zategnuto.

2. JAJA VRAĆAJU BILJKAMA ŽIVOT

Možda ste čuli da se ljuske usitne i stave u zemlju. To je značajno jer ljuske jajeta sadrže veliku količinu kalcijuma. Međutim, ne morate ovo svaki put da radite. jednostavno prokuhajte jaja u vodi i nakon toga iskoristite prohlađenu vodu da zalijete vaše biljke. Ovo će ih vratiti u život.

3. UKLANJANJE MITISERA

Domaće maske koje sadrže belanca jednako su efikasne kao i profesionalne kreme i flasteri koje možete kupiti u prodavnicama. Ako se mučite zbog mitesera, postoji jednostavan recept da se oslobodite ove napasti. Jednostavno pomiješajte malo bjelanca sa 2 kašike kukuruznog skroba i sve mešajte dok ne dobijete lijepu pastu. Zatim primenite ovu efikasnu formulu na svoje mitisere. Isperite lice hladnom vodom.

4. ČIŠĆENJE PODOVA

Ako imate pod od linoleuma, tretirajte ga žumancima. Da,da... Dobro ste čule. Ovaj trik podrazumjeva da jedno umućeno žumance ubacite u pola litra vode i pređete krpom po površini. Žumance pomaže vašem linoleumu da povrati sjaj i zauzvrat će vaš pod izgledati potpuno nov!

Novi.ba/ESpreso.rs

Ne propustite