Mnogima se neće svidjeti: NOVA PRAVILA INSTAGRAMA - jedna opcija će se naplaćivati!

Kiosk
Mnogima se neće svidjeti: NOVA PRAVILA INSTAGRAMA -  jedna opcija će se naplaćivati!
Promjena će Instagram kreatorima donijeti veću nezavisnost, budući da će podršku dobijati direktno od publike.

Promjena će Instagram kreatorima donijeti veću nezavisnost, budući da će podršku dobijati direktno od publike.

Instagram je još početkom 2021. godine najavio da uvodi pretplatu na sadržaje, a brzo je otkriveno da se radi o funkciji uz pomoć koje će korisnici moći da se pretplaćuju na naloge omiljenih kreatora.

Na taj način će se dobijati pristup originalnim sadržajima, što znači da se Instagram odlučio za opciju koja podsjeća na ono što nude platforme kao što je Patreon – korisnici koji plate prvi dobijaju pristup originalnim postovima kreatora.

Nedavno se počelo s testiranjem na području Sjedinjenih Američkih Država, pa je tom prilikom objašnjeno da su napravljene neophodne izmjene u Instagram aplikaciji, kako bi kreatori mogli da zarađuju dodatne sume od svojih sadržaja.

Dakle, u pitanju je promena koja korisnicima omogućava da direktno podrže svoje omiljene kreatore, a tako što će se pretplatiti na njihove naloge – trenutno je obuhvaćeno samo 10 kreatora iz Sjedinjenih Američkih Država, ali se očekuje da se taj broj uskoro poveća, te da opcija stigne i u druge dijelove svijeta.

Promjena će Instagram kreatorima donijeti veću nezavisnost, budući da će podršku dobijati direktno od publike. Do sada su se uglavnom oslanjali na reklame i plaćena partnerstva, ali je sasvim logično da bi oni koji prate i vole njihove sadržaje mogli da im donesu stabilnije prihode. To ne znači da neće prihodovati i od marketinga, budući da funkcija donosi nove mogućnosti i u oblasti reklamiranja.

Novi.ba/Alo.rs

Ne propustite