ŠMINKERICA OTKRILA: Ovako će vam parfem trajati duže na koži

Praktična žena
ŠMINKERICA OTKRILA: Ovako će vam parfem trajati duže na koži
-

Vaš tip kože uticaće na to koliko dugo će trajati vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo - ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata

Možda pravite jednu uobičajenu grešku zbog koje se vaš parfem brzo troši. Parfem je dinamičan i na svakom pojedincu miriše drugačije.Note mirisa mogu da se mijenjaju u zavisnosti od PH vrednosti vaše kože, gradivnih komponenata parfema, tjelesne temperature itd.Svaki od ovih faktora može da utiče na interakciju vaše kože sa svakim mirisom.

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo - ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata, piše 24sata.hr.

Zašto parfem duže traje na koži koja je njegovana?

"Koža koja je negovana i hidratizovana, na njoj parfem duže traje", kaže slavna šminkerka Rouzi Džonston.

To je zato što zdrava, hidrirana, lipidna barijera nudi prirodnija ulja za koja se miris može "prilijepiti", dok će se tečnost jednostavno raspršiti po ispucanom tijelu.

Nakon tuširanja, Džonston, takođe, preporučuje nanošenje parfema, ali nakon hidratacije kože.

"Nakon tuširanja, samo malo prosušite tijelo i nanesite hidrantnu kremu kako biste "zarobili" svu tu vodu. Nakon toga, stavite svoj omiljeni parfem".

(alo.rs)

Ne propustite