Brnabić: Ne doživljavam Đokovića antivakserom, odluka o vakcini njegov izbor

Objavljeno:18.01.2022 - 21:44
A A A Times Arial

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za CNN da je razočarana načinom na koji su se australske vlasti odnosile prema Novaku Đokoviću i istakla da ona najboljeg tenisera na svijetu ne smatra antivakserom, a odluku da se ne vakciniše smatra njegovim ličnim izborom.

Na pitanje novinara CNN-a da li se osjeća “izdano“ što australske vlasti nisu poštovale obećanje da neće miješati politiku u Đokovićev slučaj, Brnabić je rekla da je očekivala da neće biti političkog miješanja i da će se prema njemu odnositi fer.

“Ne mogu da kažem da se osjećam izdano, ali je moja dužnost da brinem da se prema svim građanim Srbije postupa fer i da im pomognem koliko mogu“, rekla je Brnabić koja je o ovom slučaju razgovarala sa australskim premijerom.

Kako prenosi RTS, ona je rekla da ne ulazi u razloge zbog čega se Novak Đoković nije vakcinisao i smatra da je to njegova lična odluka.

“Ne doživljavam Novaka Đokovića kao antivaksera. Kada je on organizovao teniski turnir u Srbiji, svim igračima su bile na raspolaganju vakcine koje u tom trenutku nisu bile dostupne u njihovim zemljama. On je podržao vakcinaciju svih onih koji su željeli da se vakcinišu”, poručila je Brnabić.