IZDATO NOVO SAOPŠTENJE NAKON DEPORTACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Evo šta su poručili iz Australije

Kiosk
IZDATO NOVO SAOPŠTENJE NAKON DEPORTACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Evo šta su poručili iz Australije
-

Tenis Australija izdao je novo saopštenje poslije izbacivanja Novaka Đokovića sa "Ozi opena".

Organizatori Australijan opena priznali su greške u organizaciji i poručili da "duboko žale zbog posljednjih dešavanja, kao i da je ovo lekcija za sve".

Oni su priznali grešku u cijelom slučaju, nakon što su dali garancije srpskom asu da će igrati u Melburnu, prije nego što je preživio torturu i kasnije deportovan, prenose Nezavisne.

"Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvijek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme prije turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi.

"Australija ima jaku i ponosnu tenisku tradiciju, bilo bi fantastično vidjeti publiku kako navija za najbolje tenisere svijete. Sada, svi ljubitelji tenisa širom svijeta, zajedno sa nama, žele da se fokusiraju samo na igru koja izaziva toliku strast".

Sada su objasnili da su sve vrijeme poštovali odluke vlasti.

"Htjeli smo da jasno kažemo da smo od početka poštovali odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog suda. Turnir je počeo, a naš prioritet je uvijek bio da organizaciju jedan od najvećih svjetskih događaja u sportu i osiguramo najbolje moguće uslove za igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna. Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i Vladom Viktorije kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbjedan Australijan open. Turnir u vrijeme globalne pandemije je veliki izazov za sve nas", poručuju iz Australije, uz pohvale na račun direktora Krega Tajlija za sve što je uradio.

Ne propustite