Bivši šef srpske krim-policije o Mateju: Dvije stvari su ključ rješenja misterija

Objavljeno:18.01.2022 - 09:27
A A A Times Arial

POLICIJSKI pukovnik u mirovini, 69-godišnji Mile Novaković iz Beograda koji je trideset godina radio u policijskom sustavu srpskog MUP-a, a bio je i načelnik Uprave krim-policije, kaže da je slučaj nestanka Mateja Periša jedan od najtežih koje je pratio. Novaković je vodio policijsku operativnu grupu Poskok koja je 2000. godine uhitila pripadnike Zemunskog klana, a bio je i jedan od operativaca u policijskoj akciji Sablja 2003.

"Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovoditelj. Ne znam što bih vam rekao osim da moramo čekati", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Dvije stvari su ključ rješenja ovog slučaja"

"Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni odvjetnici da ubrzaju ili doznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegova sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspješno okonča. 

Neću griješiti dušu, ja ne znam što su sve moji kolege utvrdili niti želim naknadno soliti pamet, ali ključ rješenja ovog misterija su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovdje boravio", kazao je.

Kaže kako mu je teško reći zašto potraga ide sporo. Kaže i kako smatra da je nestanak mogao biti prijavljen ranije.

Policija ispitala prijateljicu iz Podstrane koja je bila u Beogradu

Podsjetimo, Matejeva prijateljica iz Podstrane koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu danas je, prema pisanju Telegrafa, dala izjavu srpskoj policiji. Neki mediji objavili su da joj je oduzeta putovnica, ali ispostavilo se da je to laž.

"Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica", rekao je otac djevojke za Slobodnu Dalmaciju.

Komentirao je i večer kada je Matej nestao. "Moja kći ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom ni u kakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer poruku na Instagram, u kojoj je napisao: 'Di si!' Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju", kazao je.

(Index.hr)