PRENOSIMO

Prijateljici nestalog Mateja oduzet pasoš u Srbiji: Sa njom se sastao Matejev otac, evo šta mu je ona rekla

Objavljeno:17.01.2022 - 16:33
A A A Times Arial

Foto: Kurir.rs

Prijateljica Mateja Periša, također Splićanka koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati, ne smije napustiti Srbiju.

Srbijanska policija, prema informaciji Jutarnjeg lista, oduzela joj je pasoš.

S njom se prije više od desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš, Matejev otac, koji je rekao da mu je Maja rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju. No, je li to tačno, tek se treba utvrditi.

U međuvremenu, policija nastavlja ispitivati njegove prijatelje u Splitu.

Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život.

Novinari su kontaktirali i firmu koja je mladićima iznajmila kombi.

"Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. januara, ali su se javili da će produljiti najam i vratili su ga 4. januara poslijepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali", rekao je zaposlenik firme iz zagrebačke Dubrave u kojoj je iznajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Matejev otac Nenad iz Beograda je kazao da sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP Hrvatske sarađuje prema zahtjevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije.

(Klix.ba)