ŠTA JE POGREŠNO NA SLICI? Ruska teniserka tvrdi da je Đokovićeva fotografija kriva za njegovu deportaciju

Sport
ŠTA JE POGREŠNO NA SLICI? Ruska teniserka tvrdi da je Đokovićeva fotografija kriva za njegovu deportaciju
.

Bivša peta teniserka svijeta Ana Čakvetadze prokomentarisala je deportaciju srbijanskog tenisera Novaka Đokovića iz Australije pred početak prvog Grand Slam turnira sezone.

Ruskinja smatra da je Novak napravio veliku grešku objavom fotografije pred put u Australiju na kojoj je prikazan nasmijan, što je pokrenulo lavinu reakcija onih koji se zalažu za vakcinaciju i natjeralo je australske vlasti da preispitaju odluku.

"U ovoj priči ima više pitanja zašto je Novak tada dobio zeleno svjetlo, odletio u Australiju i generalno vjerovao da može bezbijedno da učestvuje na turniru. Vlasti su mu odmah mogle reći da ne može ući u zemlju. Šteta za njega, jer da su mu to odmah rekli, izbjegli bi sve ovo.

screenshot-50

Sve je počelo, po mom mišljenju, fotografijom na Instagramu, kada je objavio da leti za Australiju. Dugo se govorilo o tome i prije nego je krenuo i u Australiji je bila tolika polemika da Đoković dolazi sa medicinskim izuzećem, bez vakcinacije i dok je trajao let od 25 sati svi su već bili pod pritiskom novinara. Tako je sve počelo, jer su i drugi prije Novaka sa medicinskim izuzećem došli u Australiju bez ikakvih izjava i objava. Renata Vorachova je čak uspjela i da igra na jednom turniru", rekla je Čakvetadze za rumunski  portal.

Čakvetadze smatra da bi ova situacija mogla uticati na karijeru 34-godišnjeg Đokovića."Neće igrati na svom omiljenom turniru tri godine. Vjerovatno će se advokati žaliti, ali ovo je njegov omiljeni turni i on sanja da postane najveći teniser svih vremena. Sve je ispalo veoma, veoma ružno. E sad, ako je odmah odbijen, a on je svojevoljno došao, to bi bilo drugo. Ali, rečeno mu je da u principu može nastupiti, onda je nakon te fotografije nastala polemika. Niko nije želio da preuzme odgovornost, jer australska vlada nije integralni mehanizam i odgovorna je za svoje odluke, ali sve je to izgledalo, iskreno, odvratno", rekla je Čakvetadze.

Podsjetimo, Federalni sud je jutros poništio žalbu Novaka Đokovića na odluku ministra za imigraciona pitanja Alexa Hawkea da mu otkaže vizu, tako da je srbijanski teniser protjeran iz Australije.

Izvor:Klix

Ne propustite