"ZA NAS SI ANĐEO KOJI ZEMLJOM HODA" Potresna poruka oca male Sofije, čijem hitnom liječenju je Đoković nesebično pomogao

Sport
"ZA NAS SI ANĐEO KOJI ZEMLJOM HODA" Potresna poruka oca male Sofije, čijem hitnom liječenju je Đoković nesebično pomogao
.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković deportovan je iz Australije, nakon što ga je vlada ove zemlje nakon skandaloznog tretmana proglasila osobom visokog rizika.

Tokom ovog traumatičnog iskustva u Australiji, Đoković je dobijao brojne poruke podrške od svojih kolega tenisera, ali i ostalih sportista i javnih ličnosti.

Stefan Markuljević ne spada u red poznatih ličnosti, ali njegova poruka podrške sigurno nije ništa manje značajna Novaku, naprotiv.

Riječ je o ocu male Sofije (2), koja se septembra 2020. godina našla u velikoj životnoj borbi, a tom prilikom je u pomoć priskočio i srpski teniski as.

Podsjetimo, Đoković je tada finansirao privatni let kojim je mala Sofija otputovala u SAD, gdje je zbog ozbiljnosti situacije morala da ode po hitnom postupku i primi terapiju najskupljim lijekom na svijetu - Zolgensmom.


Zahvaljujući Novaku, tretman je na kraju i realizovan.

"Ovu bitku si pobeijdio onog dana kad si pomislio da se u nju i upustiš. Velika je nepravda da tebe, kao najboljeg sportistu na planeti, koji je došao samo da igra tenis, tretiraju kao zatvorenika. Za našu porodicu si anđeo koji zemljom hoda, srećni smo i ponosni što živimo u eri jednog velikog čovjeka i sportiste kao što si ti", emotivna je poruka Stefana Markuljevića.

Mala Sofija je u Los Anđelesu provela osam meseci i danas je jedna vesela devojčica.

Izvor: Kurir

Ne propustite