Crnadak: Deset stranaka se usaglasi, a Dodik sve poništi jednom izjavom

Bosna i Hercegovina
Crnadak: Deset stranaka se usaglasi, a Dodik sve poništi jednom izjavom
.

Potpredsjednik PDP- i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Igor Crnadak podsjetio je danas na zaključke entitetske skupštine koje sada jednom izjavom namjerava poništiti lider SNSD-a Milorad Dodik.

"Objavljujem bivše zaključke Narodne skupstine Republike Srpske, kao podsjećanje na bivše srpsko jedinstvo povodom Inzkovog zakona. To je Republika Srpska po Dodiku. 10 stranaka se usaglasi i nešto potpiše, a on sve poništi jednom izjavom, čim se prepadne sankcija. Ko je sad izdajnik, kukavica, strani plaćenik, izrod, ... itd?", napisao je Crnadak.

Ova reakcija stiže nakon Dodikove posjete Beogradu gdje je od njega predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić zatražio da se politički predstavnici RS-a vrate u institucije BiH i nastave učestvovati u njihovom radu.

Dodik je kazao da ga je Vučić zamolio da se predstavnici RS-a uključe u procese "kako ne bi ostalo prazno mjesto za stolom".

"Ne traži da mi išta odlučujemo, što mislimo da ne treba, već da budemo unutra, što je jedan racionalan i realan zahtjev", rekao je Dodik najavivši sjednicu NSRS-a na kojoj će se odlučivati o tome narednog mjeseca.

Ne propustite