LEGENDARNI ĆIRO NAKON DEPORTACIJE ĐOKOVIĆA, OBRATIO MU SE KAO BOLESTAN ČOVJEK: "Ostala je mrlja na Đokoviću, a mogao je..."

Sport
LEGENDARNI ĆIRO NAKON DEPORTACIJE ĐOKOVIĆA, OBRATIO MU SE KAO BOLESTAN ČOVJEK: "Ostala je mrlja na Đokoviću, a mogao je..."
.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević (86) gostovao je u poznatoj emisiji "Nedjeljom u 2" voditelja Gorana Stankovića, a osvrnuo se i na slučaj Novaka Đokovića koji je depprtovan iz Australije i neće igrati na prvom Grand Slam turniru sezone.

Legendarni stručnjak je poručio da su Đokoviću uskratili mogućnost da osvoji 21. GS titulu, ali i da je on mogao svima olakšati stvari da se vakcinisao.

"Đoković je najveći sportista ove planete. Maltretirali su ga u Australiji. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. naslov. Žao mi je što se Đoković nije vakcinisao, to ostavlja mrlju na njemu. Mogao je svojim stavom pomoći cijelom čovječanstvu", poručio je Ćiro.

Inače, Blažević se ponovo bori s karcinomom, bolešću koja mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, a koju je već dva puta pobijedio. Kaže kako će se boriti do posljednje sekunde, ali i dodaje da ljudi ne bi trebali žaliti za njim kada umre.

"Ja sam obiljno bolestan čovjek i sama pomisao da odlazim je najteža", rekao je Ćiro, za kojeg je Lionel Messi najbolji igrač svijeta.

"Najbolji igrač na svijetu je Messi. U djeliću sekunde on ima četiri povratne informacije i ni sam ne zna što će napraviti s loptom", rekao je.

Ćiro Blažević je selektor nogometne reprezentacije BiH bio od 2008. do 2009. godine, a tokom igračke karijere nosio je i dres Sarajeva.

Izvor:Klix

Ne propustite