SASLUŠANJE ADVOKATSKIH TIMOVA ZAVRŠENO NOĆAS: Evo šta je sudija rekao na kraju

Objavljeno:16.01.2022 - 07:47
A A A Times Arial

Saga oko "slučaja Novak Đoković", koja traje već danima, još nije završena.

Srbijanski teniser je ponovo pratio saslušanje u noći između subote i nedjelje po bh. vremenu,  i to pred pred tročlanim sudijskim vijećem, koje je predvodio glavni sudija Džejms Alsop.

Poslije višesatnog saslušanja advokatskih timova države Australije i Novaka Đokovića, sudija Alsop raspustio sud i najavio da će vijeće sudija konačnu odluku saopštiti, vjerovatno, na zvaničnoj internet stranici Federalnog suda.

Odgovor na pitanje kada će se to desiti očito ne zna niko. Može biti u narednim satima, a može čak i u nedjelju navečer po našem vremenu.

S obzirom na to da je raspored parova za Australijan open  objavljen u 06:00 sati, i da bi u ponedjeljak trebalo da igra prvi nosilac turnira, a to je Đoković, za očekivati je da najdalje do tada bude donešena konačna odluka suda.

Ipak, ako Đoković ne bude igrao, organizatori bi morali pomjerati "linije" u žrijebu.

Sudija Alsop je na kraju rekao kako im je potrebno vrijeme i da bi odluka mogla da bude saopštena na internet stranici Federalnog suda možda do kraja dana, što je oko 16 sati po našem vremenu. Također, postoji šansa da se odloži donošenje odluke čak i u ponedjeljak.

Izvor:Avaz