Kolinda o Đokoviću: Za njega sam navijala u Tokiju, ali...

Aktuelno
Kolinda o Đokoviću: Za njega sam navijala u Tokiju, ali...
.

BIVŠA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u RTL-u Danas povodom 30. godišnjice priznanja Hrvatske.

"Sjećam se tog trenutka, izašli smo van, čula se pucnjava. Tad sam bila apsolventica na fakultetu i bila sam kod prijateljice s fakulteta doma. Sjećam se koliko sam bila doista preplavljena tim pozitivnim osjećajima", započela je Kolinda.

Kolika je bila uloga Hrvatske diplomacije u priznanju?
"Ona se kristalizirala, međutim ne znamo kolika je uloga bila. Diplomacija je bila druga hrvatska bojišnica, no ni izbliza toliko teška i opasna kao što je bila ona prva, gdje su branitelji i svi ostali dali svoj život i zdravlje za samostalnost naše Hrvatske.

Moramo dati priznanje našim iseljenicima diljem svijeta, oni su se trudili, zalagali i radili pritisak na svoje države, moramo dati priznanje svim prijateljima u političkom i diplomatskom životu drugih država i naravno i našim znanstvenicima, sportašima i svim uglednicima koji su pisali razne peticije i svim građanima koji su promicali istinu o Hrvatskoj u svijetu.

Moram reći kad je počeo rat u Hrvatskoj bilo je teško zamisliti da ćemo 30 godina kasnije biti samostalno suverena oslobođena reintegrirana država članica Europske unije i NATO-a...", komentirala je Kolinda.

Kako je zadovoljna stanjem u Hrvatskoj?
"Iako je vrijeme pandemije koje je uzrokovalo opću krizu u svijetu, ipak nisam zadovoljna. Hrvatska stagnira, i to ne samo država nego i društvo. Vidim nedostatak optimizma, ambicija i nedostatak vjere u sebe. Možemo puno bolje.

O Đokoviću
"Za njega sam navijala u Tokiju, ali oko cijepljenja se duboko razilazimo. Ovo mu jako šteti", rekla je.

(Index.hr)

Ne propustite