4 RECEPTA SA BIJELIM LUKOM KOJE LIJEČE ORGANIZAM: Jača imunitet, dovodi pritisak u red, zaustavlja razvoj i nastanak tumora

Porodica i zdravlje
4 RECEPTA SA BIJELIM LUKOM KOJE LIJEČE ORGANIZAM: Jača imunitet, dovodi pritisak u red, zaustavlja razvoj i nastanak tumora
,

Odavno je poznato da je bijeli luk najjači prirodni antibiotik  a u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima može učiniti čuda za vaše zdravlje – u pozitivnom smislu!

U ovom članku smo naveli neke najpoznatije i najbolje recepte sa bijelim lukom – pa pogledajte koji su to i za šta sve vam pomažu.

Bijeli luk recepti: bijeli luk i med

Sastojci:

  • 12 čena bijelog luka
  • 1 šolja meda (335 g)

Priprema:

Iseckajte čenove bijelog luka ili ih ispasirajte. Dodajte med u čistu staklenu teglu. Umiješajte bijeli luk u med. Zatvorite teglu i čuvajte je na tamnom mjestu jednu nedjelju. Nakon tog vremena, možete uzeti kašiku ove smjese od bijelog luka i meda na prazan stomak. Pored mnogobrojnih prednosti,  bijeli luk  i med za mršavljenje takođe daju pozitivne rezultate. Kada konzumirate bijeli luk sa medom na prazan stomak, to vas hrani, a takođe smanjuje vašu želju za hranom.

Bijeli luk i limun

Sastojci:

  • 4 limuna
  • 4 čena bijelog luka
  • 3 l prokuhane vode

Bilo bi lijepo da koristite organske sastojke, posebno organski limun. Kora limuna ima još više koristi nego unutrašnjost ploda, ali proizvodi koji nisu organski mogu biti obloženi štetnim voskovima i pesticidima. Oljuštite beli luk i podelite čenove na polovine.

Temeljno operite limun i isjecite ga na manje komade, bez ljuštenja.

Pomešajte ove sastojke sa toplom vodom koja je prokuhana.

Podelite smjesu na tri zasebne staklene posude i napunite ih sa preostalom toplom vodom.

Zatvorite tegle i čuvajte ih u frižideru tri dana. Nakon što prođe tri dana, procijedite sadržaj posude i stavite ga u frižider.

Kako bi trebalo da se pije?

Prvih nekoliko dana treba uzimati samo po punu supenu kašiku ove mješavine pola sata prije svakog obroka. Ako nemate nikakvih neželjenih efekata, možete da povećate na dvije supene kašika pola sata prije svakog obroka. Nastavite da povećavate količinu dok ne budete stigli do 50 ml tri puta na dan. Drugim riječima, ne bi trebalo da konzumirate više od 150 ml ove mješavine dnevno. Ovaj tretman traje četrdeset dana, a možete ga sprovesti jednom godišnje.

Bijeli luk i limun u kombinaciji imaju sljedeća ljekovita dejstva:

– Eliminišu masne naslage koje se akumuliraju u tijelu.

– Pomažu da se smanji nivo lošeg holesterola (LDL) i podižu nivo dobrog holesterola (HDL).

– Smanjuju broj triglicerida u krvi.

– Sprečavaju stvaranje ugrušaka.

– Snižavaju krvni pritisak.

– Poboljšavaju funkcionisanje jetre i njenu sposobnost da čisti organizam.

– Poboljšavaju funkcionisanje bubrega i smanjuju količinu zadržane tečnosti.

– Poboljšavaju cirkulaciju.

– Jačaju imuni sistem i prirodnu odbranu organizma.

– Sprečavaju nastanak tumora.

– Obnavljaju i podmlađuju ćelije kroz antioksidativna svojstva.

Bijeli luk, limun i đumbir

Sastojci:

  • 4 limuna sa korom
  • 4 velike glavice bijelog luka
  • 1 mali koren đumbira (oko 3-4 cm)
  • 2 l vode

Priprema:

Detaljno operite limun i isjecite ga na komade. Oljuštite bijeli luk i dodajte ga sa limunom i đumbirom u blender. Sipajte dobijenu mješavinu u posudu za kuhanje, te dodajte 2 l vode i zagrejati sve zajedno mešanjem do tačke ključanja. Odmah isključite ringlu pre nego što se smeša proključa i pustite da se sve ohladi. Procijedite sadržaj u staklene bočice.

Pijte jednu čašu ovog napitka svakog dana, najmanje 2 sata prije obroka ili na prazan želudac. Kombinacija limuna i vode neutrališe miris bijelog luka. Prije svake upotrebe obavezno dobro protresite bočicu.

Zdravstvene prednosti ove kombinacije su identične kao u slučaju bijelog luka i limuna, uz pojačano lekovito dejstvo usled dodatka đumbira

Bijeli luk i maslinovo ulje

Pripremite staklenu posudu (teglu) i u njoj pomešajte bijeli luk i maslinovo ulje u sljedećem odnosu:

  • 1/3 smjese treba da bude bijeli luk,
  • 2/3 smjjese treba da bude maslinovo ulje

Zatvorite u pustite da ova smesa odstoji 30 dana na tamnom mestu. Nakon otvaranja je čuvajte u frižideru i iskoristite što pre. Beli luk i maslinovo ulje u kombinaciji mogu da se koriste spolja za lečenje ranica na koži i sluzokoži, ali i za tretman bolnih mesta na zglobovima.

Bijeli luk i maslinovo ulje za upalu uha:

izgnječite 1 čen buhelog luka, pa zagrujte jednu kašiku maslinovog ulja i u zagrejano ulje stavite bijeli luk, te sačekajte da kratko odstoji. Kada se mješavina ohladi, sipajte nekoliko kapi u uho i sačekajte da djeluje.

Ne propustite