Nenad Periš otkrio šta je pisalo u posljednjoj poruci koju je dobio od sina Mateja

Aktuelno
Nenad Periš otkrio šta je pisalo u posljednjoj poruci koju je dobio od sina Mateja
.

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27) iz Splita koji je nestao 31. decembra oko 2 sata poslije ponoći kada je izašao iz beogradskog noćnog kluba Gotik, kaže da mu mnogi detalji nisu jasni.

Naime, kako kaže, on je pregledao sve snimke koji su se pojavili u javnosti iz noći nestanka njegovog sina, ali i dalje ima nedoumice.

- Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je želio da ode. Zašto se vratio ka Savi ? Zašto drugovima ništa nije rekao? U isti mah djeluje mi zaista nemoguće da je on mogao da preskoči tako visoku ogradu da siđe do Save i da upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateju koji ide ka Savi i tu se snimak prekida - objašnjava Periš.

O svim tim pitanjima priča i sa suprugom i ćerkama od 19 i 16 godina. One prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje "Gdje je nestao Matej".

- Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: "Tata ulazimo u Srbiju".Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog , a kamoli pod dejstvom nekih supstanci. Na snimcima koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne djeluje mi pijano. Matej trči pravolijski, zaobilazi vozila dolazi to taksiste, tu želi da sjedne na mjesto za putnike. Vjerujem da je taksita mogao da ga pozove on bi mu rekao gdje tačno želi da ide - tvrdi Periš.

Podsjetimo, Splićani su nestanak svog prijatelja prijavili 31. decembra u 18 sati, a prema njihovim riječima vidjeli su da Mateja nema oko 2.30 sati. Oni su prošli poligrafsko testiranje i sarađavali su s policijom. Takođe, inspektori su ih i dva puta ispitivali u apartmanu u kom su odsjeli na Dorćolu. Po povratku iz Beograda mladići su se zarazili korona virusom, ali se pretpostavlja da čim ozdrave i izađu iz izolacije, biće opet ispitani.

(Kurir.rs/Telegraf)

Ne propustite