NENAD PERIŠ OTKRIO: Razgovarao sam sa djevojkom koju je Matej kontaktirao prije nestanka

Aktuelno
NENAD PERIŠ OTKRIO: Razgovarao sam sa djevojkom koju je Matej kontaktirao prije nestanka
.

Nakon što se pojavila informacija da je nestali Splićanin Matej Periš posljednji put komunicirao sa svojom prijateljicom, inače Splićankom koja je u noći kad je nestao takođe bila u Beogradu, Matejev otac Nenad za hrvatske medije je rekao da je pričao sa njom i da mu je kazala da je te noći imala propušten poziv od Mateja, odnosno da nisu razgovarali.

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je vidjela da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sjedišta beogradske policije prije desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo prije 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabilježena njegova posljednja aktivnost na "WhatsApp" - rekao je Nenad Periš za jutarnji.hr i dodao:

- Djevojka, koja je takođe radila na organizaciji izleta, dugo poznaje Mateja, kao i njen brat, koji inače nije bio dio Matejevog društva s kojim je bio u Beogradu. Vjerovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt - pretpostavlja Periš.

Nenad Periš se u izjavi sa jutarnji.hr dotakao i istrage o njegovom nestalom sinu. On kaže kako se osim priobalnog dijela Velikog ratnog ostrva, koji je na suprotnoj strani obale na kojoj je ispod tvrđave Kalemegdan na Savskoj promenadi smeštena Beton hala s restoranima i noćnim klubovima, pretražuje i obalni dio i područje samog ostrva. Zasad bez rezultata, a Nenad Periš kaže da ima brojnih nanosa drveća u vodi, što otežava potragu.

Na poralu jutarnji.hr ocjenjuju da pošto je vrijeme nešto toplije da bi to možda u narednim danima moglo ići u prilog policijskim i žandarmerijskim snagama koje učestvuju u potrazi za nestalim Splićaninom. Podsjećaju da je osim na području ušća Save u Dunav i Velikog ratnog ostrva, potraga usmjerena i nizvodno Dunavom, a za Matejem Perišem tragaju i susjedne policijske uprave. Posredstvom Interpola obaviještene su i susjedne države u vodotoku Dunava.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Ne propustite