STARI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Postoji trik da uopšte NE UPIJAJU ULJE, a evo kako - KAD IH STAVLJATE U TAVU PRVO URADITE OVO (RECEPT)

Praktična žena
STARI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Postoji trik da uopšte NE UPIJAJU ULJE, a evo kako - KAD IH STAVLJATE U TAVU PRVO URADITE OVO (RECEPT)
Mogu biti slani ili slatki doručak, odlično idu uz domaći čaj od nane

Mogu biti slani ili slatki doručak, odlično idu uz domaći čaj od nane

Uštipci podsjećaju na zimska jutra, na detinjstvo na slatki i slani doručak, na dom i porodicu... Zbog toga nema osobe koja ne voli da jede uštipke.

Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koje "ne piju" ulje.

Sastojci: 250 ml kiselog mlijeka, 4 jaja, 12 kašika belog brašna, 10 g praška za pecivo, 2 dl ulja.

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmješajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promješajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

 

Ne propustite