RUSI OVAJ ČAJ PIJU ZIMI ZA IMUNITET JAK KAO STIJENA: Dodaju mu 1 sastojak koji NIKADA ne biste povezali sa Rusijom

Zanimljivosti
RUSI OVAJ ČAJ PIJU ZIMI ZA IMUNITET JAK KAO STIJENA: Dodaju mu 1 sastojak koji NIKADA ne biste povezali sa Rusijom
.

Pročitajte recept za ruski čaj za imunitet - ukusan i zdrav!

Ruski čaj za imunitet se priprema od samo nekoliko sastojaka, a ne zna se koji je ukusniji! Ako tražite čaj za jačanje imuniteta, pripremite ga i pijte ga svakog dana. Pun je vitamina i zdravih sastojaka, a dopašće se i najvećim sladokuscima.

"Tajni" sastojak ovog čaja je ananas! Možda ćete se zapitati, odakle ananas u ovoj priči? Još u 18. veku, bogataši u Rusiji kupovali su ananas iz uvoza i plaćali ga suvim zlatom. Bio je skupa i egzotična namirnica koja se jela samo u najbogatijim kućama. Kako je industrija uvoza rasla, kao i tehnološka dostignuća koja su omogućila konzerviranje ananasa, tako je on postao rasprostranjena i popularna namirnica u Rusiji. Zbog toga je sastojak ovog čaja koji se pije zimi!

Evo kako se pravi ruski čaj za jači imunitet!

Sastojci:

Litar vode
4 kesice crnog čaja
Kašika cimeta
Kašičica karanfilića
Čaša soka od pomorandže
Čaša soka od ananasa
Čaša soka od jabuke
Sok od jednog limuna

Priprema:

Prokuhajte kesice čaja najpre u dve šolje vode, da biste dobili koncentrovani crni čaj. Potom zagrejte sve ostale sastojke u većoj šerpi, dolijte crni čaj i pustite da provri. Odmah smanjite vatru i prokuhajte još dva minuta, pa pijte vruć čaj ili ga držite u frižideru i konzumirajte ohlađenog.

(MONDO)

Ne propustite