NAJNOVIJE VIJESTI IZ AUSTRALIJE: Održan skandalozan žrijeb

Vijesti
NAJNOVIJE VIJESTI IZ AUSTRALIJE: Održan skandalozan žrijeb
.

ŽDRIJEB Australian Opena održan je nakon odgode zbog neizvjesnosti oko sudjelovanja vodećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Na kraju je Đoković uvršten u njega, ima status prvog nositelja i na otvaranju će igrati protiv Miomira Kecmanovića. Ždrijeb je prethodno bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji.

Đoković je potvrđen u službenom ždrijebu za Australian Open unatoč neizvjesnosti hoće li mu vlada drugi put ukinuti vizu. Australski premijer Scott Morrison odbio je komentirati status vize Novaka Đokovića rekavši da je na ministru imigracije Alexu Hawkeu da odluči hoće li je ukinuti ili ne.

Rafael Nadal nalazi se u Đokovićevom dijelu ždrijeba, a njihov mogući susret može se dogoditi u polufinalu turnira. Drugi nositelj Daniil Medvedev na staru igra protiv Švicarca Laaksonena. Marin Čilić, koji je postavljen za 27. nositelja, tek treba doznati protiv koga će igrati u prvom kolu.

Smanjen kapacitet tribina

Popunjenost tribina na Australian Openu bit će ograničena na 50 posto kapaciteta, po ažuriranim epidemiološkim mjerama protiv širenja covida-19, objavila je vlada države Victorije u četvrtak, dok se vlasti bore s porastom broja slučajeva zaraze u Melbourneu. 

Maske za lice također će biti obavezne za sve posjetitelje, osim prilikom konzumacije hrane i pića, te je dopuštena jedna osoba na dva četvorna metra u zatvorenim ugostiteljskim objektima, stoji u priopćenju vlade.

(Index.hr)

Ne propustite