Vučić će "prihvatiti da bude kandidat" na narednim izborima

Region
Vučić će "prihvatiti da bude kandidat" na narednim izborima
.

Član Predsjedništva SNS-a Igor Mirović rekao je danas da je "uvjeren da će Aleksandar Vučić prihvatiti da bude kandidat na predsjedničkim izborima".

On je novinarima nakon sjednice tog tijela stranke kazao da je želja i Predsjedništva i birača SNS-a da se Vučić ponovo kandiduje na izborima.

"Iako to nije bila formalno tema sjednice, bilo je riječi kroz izlaganja da je Vučić neko ko treba da se kandiduje, ko ima, kako bi rekao pjesnik u ‘Gorskom vijencu’, sučim izaći pred Miloša, ko je svojim radom i rezultatom izborio našu želju da govorimo o njemu kao našem kanididatu na predstojećim pred izborima", rekao je Mirović, prenosi B92.

On je napomenuo da ne kriju namjeru, želju i volju da podrže Vučića pred izborima.

"Uvjeren sam da će on prihvatiti da bude kandidat za predsjednika i da će u toj borbi, siguran sam, i pobijediti. Ta borba neće biti laka, veliki broj opozicionih kandidata je na tom političkom frontu", napomenuo je Mirović.

Govoreći o predsjedničkim izborima, Mirović je kazao da SNS očekuje veliki rad, ali i po pitanju ostalih izbora.

"Očekuje nas veliki rad, veliki anganžman članstva i trud da svi naši birači izađu na izbore i shvate nužnost realizacije programa", rekao je on.

Mirović je najavio da SNS počinje da se priprema za izbore 3. aprila.

Izvor:Klix

Ne propustite