ŠEF KUHINJE OTKRIO 2 KLJUČNA TRIKA ZA NAJSOČNIJE PLJESKAVICE: Saznajte koliko tačno se prže, a koliko puta okrenu

Praktična žena
ŠEF KUHINJE OTKRIO 2 KLJUČNA TRIKA ZA NAJSOČNIJE PLJESKAVICE: Saznajte koliko tačno se prže, a koliko puta okrenu
.

Najbolji trik za prženje pljeskavica, otvoriće vam oči.

Ponekad jela koja djeluju izuzetno jednostavno, kao što je na primjer kajgana ili barena jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini. Pa tako prženje pljesakavica djeluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali...

Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomerno ispečen, poslušajte šta savjetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u restoranu "Steak House".

"Za savršenu pljeskavicu dvije stvari su bitne - minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomjerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane prije okretanja", ističe kuhar.

Dao je i jedan jednostavan savjet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuhanja. 

"Kada kuhate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi  se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuha, a zadržaće oblik", kaže Aleksandar.

MONDO

Ne propustite