DR VOJA OTKRIO KAKO SE IZLIJEČIO – ZA OVAJ RECEPT MALO KO ZNA: Tajna je u sastojku koji "ubija" RAZARAČE ORGANIZMA

Porodica i zdravlje
DR VOJA OTKRIO KAKO SE IZLIJEČIO – ZA OVAJ RECEPT MALO KO ZNA: Tajna je u sastojku koji "ubija" RAZARAČE ORGANIZMA
.

Domaći lijek od crnog vina je nevjerovatno koristan protiv prehlade, otkrio je dr Vojislav Perišić, a evo i kako da ga pripremite...

Zima je u jeku, sezona prehlada, virusa i gripa uveliko traje, a ljekari savjetuju da pojačamo imunitet, bilo kroz unos važnih suplemenata, vitamina i minerala koji osnažuju odbranu organizma, bilo kroz ishranu i čajeve.

Postoje i domaći "lijekovi", a koji se u našem narodu koriste praktično vekovima... Većina nam je poznata, ali za jedan koji je preporučio dr Vojislav Perišić, gastroeneterolog, rijetko ko zna.

Dr Perišić koji je redovan gost jutarnjeg programa na TV Prva gdje neprestano daje savjete o zdravoj ishrani, raskrinkava mitove o popularnim "zdravim" namirnicama, a prekjuče je i otkrio koje su to domaće, zimske salate najbolje za imunitet i opšte zdravlje. Tom prilikom dr Voja je otkrio i kako se on nedavno izlečio od prehlade, a riječ je o domaćem tretmanu za koji malo ko zna.

Kako kaže, ključ za njegovo ozdravljenje bile su tri namirnice - kuhano crno vino, biber i čaj od nane! Ova kombinacija je efikasna i ako se koristi u vidu obloga, a evo šta treba da radite...

"Skuha se crno vino a malo šećera, pa se doda malo bibera da 'potjera' ceijeli organizam da radi. I to se pije jednom dnevmo. Crno vino ima kapitalni antioksidans - rezervatol. Svaka infekcija pravi prooksidantne materije koje nam razaraju telo, a ovaj sastojak ih uništava. Oblozi od toplog crnog vina se stavljaju na grudi, tako rezervatol isparava i naše tijelo ga upija", objasnio je dr Voja.

(MONDO)

Ne propustite