ČISTITE LI STAKLO PAPIRNIM UBRUSOM ILI MAGIČNOM KRPOM? Sve domaćice prave ogromnu grešku, SAMO OVAKO ĆE SE CAKLITI

Praktična žena
ČISTITE LI STAKLO PAPIRNIM UBRUSOM ILI MAGIČNOM KRPOM? Sve domaćice prave ogromnu grešku, SAMO OVAKO ĆE SE CAKLITI
.

Papirni ubrusi su odlični za čišćenje malih mrlja, ali neke stvari je bolje očistiti krpom

Upored papirnih ubrusa može da oštetiti stvari koje pokušavate da očistite. Iako je takvih predmeta podosta, vjeruje se da ove četiri stvari stoje na samom vrhu "Ne, ne" liste, prenosi "Reader’s Digest".

Naočare

Naočare imaju zaštitni sloj koji ćete oštetiti ako ga čistite grubim papirnim ubrusima.

- Papirni ubrusi mogu biti toliko grubi da ostavljaju oštećenja na staklu, ali ostavljaju i prašinu na staklu. Umjesto toga, uvijek koristite krpu od mikrovlakana - kaže stručnjak Oliva Monaš.

Ekrani elektronskih uređaja

Elektronski uređaji imaju osetljivu površinu koja se može oštetiti upotrebom papirnih ubrusa. Ako koristite papirne ubruse, možete izazvati ogrebotine i oštećenje ekrana i skratiti životni vek uređaja.

Ogledala i staklo

Prilikom čišćenja ogledala i stakla uvek koristite krpu od mikrovlakana. Papirni ubrusi ostavljaju prašinu i mrlje, pa umesto čišćenja, samo raširite svu prljavštinu po ogledalima i staklima.

Ruke tokom kuhanja

Tokom kuvanja uvijek je lakše očistiti ruke od hrane papirnim ubrusima, ali to je zapravo loša navika. Osim što koristite papirne ubruse u velikim količinama, to nije dobro za životnu sredinu, ali ni za vaš novčanik. Umjesto toga, uvijek koristite kuhinjske krpe ili obrišite ruke o kecelju

Ne propustite