NE BACAJTE PARE NA SKUPE KREME ZA BORE! OVAJ ZAČIN ZATEŽE KOŽU BOLJE OD BOTOKSA: Odmah ga nabavite (RECEPT I PRIMJENA)

Praktična žena
NE BACAJTE PARE NA SKUPE KREME ZA BORE! OVAJ ZAČIN ZATEŽE KOŽU BOLJE OD BOTOKSA: Odmah ga nabavite (RECEPT I PRIMJENA)
-

Povratite mladoliki izgled

Mladoliki izgled je ono čemu teže sve žene, a dobra vijest je da vam nisu potrebni skupi tretmani da biste dobili savršene rezultate i to u kućnim uslovima.

Svi dermatolozi se jednoglasno slažu, ali je utvrđeno i istraživanjima da je kurkuma veoma moćan saveznik zategnutog lica. Od ovog začin možete napraviti kvalitetenu domaću masku za svega nekoliko minuta. Evo i kako:

Potrebni sastojci:

Pola kašičice kurkume
1 kašičica jogurta
Polaa kašičice kokosovog ulja ( može i drugo ulje, maslinovo, arganovo…)

kurkumaa

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite. Potrebno je da lice dobro umijete toplom vodom, tonikom ili sapunom.

Evo šta kažu dermarolozi, zašto je kurkuma dobra za lice i na koji način djeluje:

Kurkuma je od davnina cijenjen začin i odavno se njegova primena ne ograničava samo na pripremu hrane. Obiluje antioksidansima i antibakterijskim svojstvima zbog čega je i odličan za kožu. Kurkuma štiti od UV oštećenja, uklanja akne, vraća koži elastičnost i mladoliki izgled.

Dermatolog Širazi kaže da je kurkumin koji se nalazi u ovom začinu odgovoran za regulisanje upalnih procesa na koži.

Tanja Kormejli, dermatolog dodaje: "Zbog toga što je kurkumin bogat antioksidansima i antiinflamatornim komponentama, pokazao se kao koristan u liječenju različitih stanja kože kao što su ekcem, psorijaza i vitiligo. Takođe, koristi se i za uklanjanje fleka".

Od svih prednosti koje kurkume ima za lepotu, dr Vilijams je rekao da je možda najzanimljivija korist za "potencijalna sposobnost kurkume da pomogne da naša koža izgleda mlađe", ukazujući na rezultate studije iz 2014. koja je pokazala sposobnost kurkume da smanji metaloproteinaze (MMP) i reaktivne vrste kiseonika, od kojih obe igraju ogromnu ulogu u gubljenju mladalačkog izgleda.

Takođe i studija iz 2009. godine pokazala je da ekstrakt kurkume pomaže u sprječavanju bora, promjene boje i gubitka elastičnosti kože.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite