4 SAVJETA ZA UGODNU VOŽNJU

Porodica i zdravlje
4 SAVJETA ZA UGODNU VOŽNJU
.

Vožnja nam olakšava život na mnogo načina, ali također može negativno da utiče na naše zdravlje.

 

Duga putovanja mogu dovesti do nekoliko problema, a najčešći je bol u leđima.Uz pomoć ova četiri savjeta pokušaćemo da vam pomognemo da rješite problem.

 

1. Podesite rastojanje od volana na udobnu razdaljinu

Stavite ruke na volan. Ako su vam ruke potpuno ispružene i “zaključane”, to znači da sjedite predaleko. Takav položaj će dovesti do bolova u kičmi, ramenima i vratu. Uvijek prije početka vožnje podesite sjedište na udobnu razdaljinu.

 

2. Pravilno podesite ruke na volanu

Uvijek držite obje ruke na volanu, jer korišćenje samo jedne ruke može dovesti da jedno rame radi više od drugog što prouzrokuje nelagodnost.


3. Ispraznite džepove

Uvijek se uvjerite da su vam zadnji džepovi prazni prije vožnje. Ako sjedite na telefonu ili novčaniku, karlica će vam biti nagnuta na jednu stranu, a to će dovesti do neslaganja kičme i bolova.

 

4. Nabavite jastuk za auto

Osim što pomažu u podešavanju visine sedišta i pružaju podršku za vašu kičmu, jastuci takođe mogu da pomognu u spriječavanju bolova u leđima. Oni smanjuju vibracije sa puta, za koje se pokazalo da izazivaju povrede. Ako vozite po neravnom putu jastuk će pomoći da osjećate manje neprijatnosti.

 

Ne propustite