OVAJ VITAMIN IGRA ULOGU LIJEKA PROTIV KORONA VIRUSA

Zdrav život
OVAJ VITAMIN IGRA ULOGU LIJEKA PROTIV KORONA VIRUSA
.

- Danas literatura povezuje vitamin De3 sa mnogim drugim oboljenjima kao što su, recimo, hronične nezarazne bolesti, tu se prvenstveno misli na astmu, na dijabetes melitus, negdje ćete naći istraživanja da povezuju sa različitim vrstama karcinoma i sa različitim poremećajima u globalno imunskom sistem. Ukoliko imamo nedostatak ili kalcijuma ili vitamina De3 tokom životnog perioda, onda je veća vjerovatnoća da ćemo u starosti imati mogućnost pojave osteoporoze, naročito kod žena - ističe dr Marina Đelić sa Medicinskog fakulteta.

Simptomi koji bi mogli da nas upozore na nedostatak De vitamina – malaksalost, zamor, glavobolje, bol u kostima, mišićima, sklonost ka infekcijama, slični su simptomima koji se vezuju za mnoga druga stanja, pa pacijenti i ne pomišljaju na problem sa deficitom vitamina.

Kada se uradi analiza, veoma je važno se rezultat odnese kod doktora, koji će nam onda odrediti da li i koju dozu vitamina D treba da pijemo.

Vitamin D posebno je postao popularan od kada korona vlada svetom i uvršten je na spisak lekova koji je daju onima koji imaju sve forme ove bolesti.

Ne propustite