DODAM 1 SASTOJAK U ČAJ I SALO SE SAMO TOPI: Ovo jača imunitet i reguliše nesanicu, ELIKSIR ZDRAVLJA

Praktična žena
DODAM 1 SASTOJAK U ČAJ I SALO SE SAMO TOPI: Ovo jača imunitet i reguliše nesanicu, ELIKSIR ZDRAVLJA
.

Zbog specifičnog mirisa i ukusa, cimet je jedan od omiljenih dodataka jelima, a danas je još popularniji jer uz njega možete da izgubite višak kilograma, blagotvorno djeluje na nervni sistem, smanjuje simptome prehlade, otklanja uzroke razdražljivosti i nesanice

Uishrani se upotrebljava kora štapića, a iz ploda se cijedi vosak od kojeg se prave aromatične svijeće. Cimet prija nervnom sistemu, jer njegov miris podstiče rad mozga, poboljšava vizuelno pamćenje i pažnju, a pritom utiče i na dobro raspoloženje. U kineskoj tradicionalnoj medicini cimet ima reputaciju lijeka broj jedan protiv prehlade i gripa, posebno uz čaj i svjež đumbir.

djumbir-830x0

U ovom začinu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protivupalno dejstvo, što ga čini neizostavnim sastojkom u svakoj kuhinji tokom zime. Svoju upotrebu našao je u svim svjetskim kuhinjama kao sastavni dio slatkiša, ali se on u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme sa prekomernom težinom. Cimet i đumbir su još jedna dobra kombinacija za mršavljenje. U dvije kašičice meda umutite pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira. Neka ovo posluži kao čarobni premaz za tost, kada je vrijeme za užinu.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite