Petev objavio spisak Zmajeva za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a

Sport
Petev objavio spisak Zmajeva za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a
.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je saopćio spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa SAD-om.

Bh. državni tim će 18. decembra u Los Angelesu odmjeriti snage sa selekcijom SAD-a. S obzirom na činjenicu da se utakmica ne igra u FIFA-inom terminu, spisak igrača objavljen na zvaničnoj internet stranici Nogometnog saveza BiH je drugačiji od uobičajenog.

Petev je pozvao sljedeće igrače:

- golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac)

- odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City)

- vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija)

- napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

Okupljanje bh. tima je zakazano za petak, 10. decembar, u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.

Ovo će biti treći susret reprezentacija BiH i SAD-a, prvi je odigran 14. augusta 2013. godine na Koševu, kada je bilo 4:3 za Amerikance, a drugi 28. januara 2018. godine u Los Angelesu i završen je bez pogodaka.

Ne propustite