Vrijeme danas u BiH: Oblačno sa kišom i snijegom

Bosna i Hercegovina
Vrijeme danas u BiH: Oblačno sa kišom i snijegom
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčanije prije podne.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčanije prije podne.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niske naoblake. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu u nizinama, na planinama snijeg.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4 stepena, na jugu zemlje od -2 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka oko -7, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Nakon stabilnijeg i pretežno sunčanijeg prijepodneva, opšta slika će se postepeno pogoršavati. Tokom jutarnjih sati neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature opasti, nakon vedrije noći. U ostatku dana, sa nadolazećom promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Djelimično će otopliti, što će malo ublažiti negativne efekte prolaska ciklone. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, sa jačanjem juga, u noći problemi sa snom.

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

U noći na petak snijeg i susnježica u Bosni bi padali i u nizinama. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak, 10. decembra 2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa padavinama prije podne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepena, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje do 9°stepeni.

Ne propustite