UKOLIKO IMATE MASNU JETRU ISPROBAJTE OVAJ PRIRODNI NAPITAK: Očistit će se u potpunosti, ne treba vam doktor

Porodica i zdravlje
UKOLIKO IMATE MASNU JETRU ISPROBAJTE OVAJ PRIRODNI NAPITAK: Očistit će se u potpunosti, ne treba vam doktor
,

Masna jetra je česta pojava kod mnogih, a posebno osoba starijih od 50 godina. U slučaju da je procenat masti u jetri veći od 10 posto, to znači da imate masnu jetru.

U ranoj fazi terapija se svodi na promjenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe, pišu "Nezavisne novine".

jetra

Kod svih oboljenja vezanih za jetru pomaže surutka, a sve što treba da radite jeste da ispijate svaki dan od 0,5 do 1 litar surutke, najmanje mjesec dana, kako biste oporavili ovaj vitalni organ.

Najvažnije je iz ishrane izbaciti ili dobrim dijelom redukovati životinjske masti. Dakle, svinjska mast, kobasice, slanina, masno meso, ali i sireve, pavlake… Trebalo bi i da prestanete i s prženjem hrane na ulju i korišćenjem rafinisanih masnoća. Treba izbjegavati i čipseve, krekere, torte, kolače, margarin, majonez, puter… cigarete i alkohol definitivno izbacite što prije.

jetra2

Možete pokušati i sa ovim receptom, koji je mnogima pomogao.

59a93f33-de9c-4a6a-9f49-40ea0a0a0a67-ciscenje-jetre-grozdjicama-efikasna-metoda-detoksikacije-690x480

Grožđice se pokazuju vrlo hranjivom hranom, poput većine oraha, ali danas ćete naučiti pripremiti prirodno piće koje je vrlo učinkovito za sprječavanje bolesti.

Grožđice se mogu konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama, jogurtu.

To su dijelovi prednosti:

-Imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljikohidrata
-To je prirodni diuretik
-Imaju vlakna koja pomažu u probavi
-One promiču cirkulaciju krvi
-Sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala
-Spriječava rak debelog crijeva

Voda s grožđicama može biti iznimno povoljno prirodno piće. 

RECEPT:

Prvo operite grožđice. Zatim sipati 750 ml vode  i skloniti prije nego što prokuha. Sada dodajte šalicu grožđica i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi.

suho-grozde-grozdje

U spremniku koji je hermetičan stavili smo grožđice. U loncu stavite 1 litru filtrirane vode. Zatim ulijte vodu u zdjelu s grožđem. Pusti stajati 24 sata. U hladnjaku.

Ujutro možete uzeti vodu.

grozd1

U slučaju da želite detoksifikovati tijelo, popijte ovo piće na prazan želudac kako bi vam pomogao očistiti tijelo. Zapamtite da možete koristiti vodu grožđica u voćkama, antioksidansima, pa čak i dodati tekućinu u voćne salate.

Ne propustite