Predsjednik kluba u Saboru: HDZ osuđuje genocid u Srebrenici, Milanovićeve izjave su neoprezne

Bosna i Hercegovina
Predsjednik kluba u Saboru: HDZ osuđuje genocid u Srebrenici, Milanovićeve izjave su neoprezne
.

Izjave predsjednika Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici, šef Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić, je nazvao neopreznom.

"Držim da je svaki genocid jednak, tim više ukoliko je utvrđen i potvrđen od strane međunarodnih sudova", rekao je Bačić na konferenciji za medije u Zagrebu.

Tu smo apsolutno jasni mi u HDZ-u, dodao je on te kazao kako je to njegov lični stav. Dodao je da se ne može dijeliti razina zločina koji je definiran genocidom ovisno o manjem ili većem broju žrtava.

Na novinarsko pitanje o podršci čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića ukidanju Zakona o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici, Bačić je rekao da je Čović oko toga dao izjavu te nije htio dodatno komentarisati.

"Rekao sam da osuđujem i mi u HDZ-u osuđujemo genocid koji se dogodio i tu nema apsolutno nikakve dvojbe o ocjeni genocida u Srebrenici. U Srebrenici se dogodio genocid i svatko treba tu biti vrlo jasan u ocjeni i osudi pitanja strašnih zločina koji su se dogodili u Srebrenici", rekao je Bačić.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u posljednjem periodu više puta je ulazio u uvredljive analize genocida u Srebrenici, bavio se gradiranjem takvih strašnih zločina pokušavajući postupke lidera HDZ-a BiH i SnSD-a, Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Izvor:Klix

Ne propustite