SDA: Dodikove najave pokazuju strah, Opći izbori 2022. godine će biti održani

Bosna i Hercegovina
SDA: Dodikove najave pokazuju strah, Opći izbori 2022. godine će biti održani
.

Nakon što je lider SNSD-a Milorad Dodik u nedjelju iznio tezu o mogućem bojkotu Općih izbora 2022. godine, oglasili su se i iz Stranke demokratske akcije (SDA) te naglasili kako Dodikove prijetnje neće spriječiti održavanje izbora.

Kako su naglasili iz SDA, prijetnje Milorada Dodika da će spriječiti održavanje narednih Općih izbora pokazuju isključivo njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana u entitetu RS i sve izvjesnijeg gubitka vlasti.

"Opći izbori u Bosni i Hercegovini moraju biti održani u oktobru 2022. godine. Politička grupacija koja je dobila podršku tek jedne desetine ukupnog broja registrovanih birača ne može i neće ogromnoj većini građana uskratiti njihova demokratska prava", naveli su iz SDA.

Također, iz ove stranke su poručili da ukoliko SNSD ili bilo koja druga politička stranka ne želi učestvovati na Općim izborima, onda će to biti njihov izbor koji im niko ne može uskratiti.

"To sasvim sigurno neće spriječiti druge stranke da učestvuju na Općim izborima, a naročito neće spriječiti građane da koriste svoje osnovno političko pravo koje im je dato Dejtonskim mirovnim sporazumom, Izbornim zakonom BiH i nizom ostalih važećih propisa", stoji u zaključku saopćenja SDA.

Izvor:Klix

Ne propustite