Borenović: Bojkotovao izbore ili ne, Dodik će uskoro biti politička prošlost

Bosna i Hercegovina
Borenović: Bojkotovao izbore ili ne, Dodik će uskoro biti politička prošlost
.

Povodom posljednjih izjava Milorada Dodik da je moguće da i vlast u Republici Srpskoj bojkotuje izbore sljedeće godine, oglasio se lider PDP-a Branislav Borenović.

"Bojkotovao izbore ili ne, potpuno je svejedno – Dodik će svakako za manje od godinu dana izgubiti izbore i biti politička prošlost", rekao je Borenović

Borenović kaže da će odlazak SNSD-a sa vlasti, a Dodikov u političku penziju biti spas za Republiku Srpsku:

"Konačno ćemo dobiti priliku da Republika Srpska postane bolji dio ovog dijela Evrope, za šta imamo sve potencijale, da domaći i strani investitori ulažu, a ljudi ostaju u svojoj zemlji, lijepo žive i rade, istakao je Borenović.

On dodaje da su u Dodikovoj "prijetnji" da će bojkotovati izbore simptomatične dvije stvari:

"Spominje bojkot ukoliko se u izbore budu miješali neki stranci, a on je oduvijek najbolje sarađivao s njima: bio je miljenik Madeleine Albright, pa prijatelj Paddyja Ashdowna i Grahama Daya sa kojim je smjenjivao srpske političke funkcionere, da bi ga nagradio pozicijom u svom kabinetu nakon odlaska iz OHR-a. Druga stvar je da SNSD već u kontinuitetu prati polititiku HDZ-a, odustaje od dogovorenih principa stranaka iz Republike Srpske o izboru članova Predsjedništva i redovno zagovara hrvatske, a ne srpske interese", naveo je Borenović.

Izvor:Klix

Ne propustite