JEVREJSKI HOROSKOP OTKRIVA - KAKO I KOLIKO ĆETE ŽIVJETI: Evo kakva sudbina vam je zapisana, pronađite svoj znak i saznajte

Horoskop
JEVREJSKI HOROSKOP OTKRIVA - KAKO I KOLIKO ĆETE ŽIVJETI: Evo kakva sudbina vam je zapisana, pronađite svoj znak i saznajte
Osobe rođene u znaku Šora su uporne, marljive i čvrsto stoje na zemlji. Slabe točke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrene i žestoke osjećaje, a zbog svog eruptivnog temeperamenta, aohol i poroci za njih mogu biti vrlo opasni.

Osobe rođene u znaku Šora su uporne, marljive i čvrsto stoje na zemlji. Slabe točke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrene i žestoke osjećaje, a zbog svog eruptivnog temeperamenta, aohol i poroci za njih mogu biti vrlo opasni.

Iako jevrejska astrologija ima zajedničke korijene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje.

Pronađite svoj znak i saznajte što vas “krasi”, kako – i koliko ćete živjeti…

TALE (Ovan) 21.3. – 20.4.

Planete: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: Strast

Kvaliteta: dominantnost

Mana: netolerantnost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vijek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrena i žestoka osjećanja. Lako i naglo se uzbuđuju pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu hranu bez jakih začina i bez žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mjestima. Žena Tale je elegantna, živahna, zahtjevna, strastvena ali i časna, voli senzualnost i ljubomorna je. Tale najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Keset (Strijelcima) i Arieh (Lavovima), a teško se slažu sa Sartana (Rakovima) i Gedi (Jarčevima). Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinarstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, vrlo su pedantan i odgovorni. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Miješaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i vrlo drže do sebe i svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, vjerni, točni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcjenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtijevaju pretvaranje, toleranciju i diplomaciju. Mogu postati žrtve ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti vrlo opasni.

ŠOR (Bik) 21. 4. – 20. 5.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zemlja

Osobina: stalan

Kvaliteta: čast

Mana: gramzivost

Boja: zelena

Dragi kamen: topaz

Životni vijek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Povjerljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i učinkovit realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umjetnost i prirodu, emotivan je i nježan. Međutim, zna biti tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lijen je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Vrlo je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća natrag. Veliki je zaljubljenik u život.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumijevanje i vjernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepovjerljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo povjerenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje otvarati. Ugodna okolina, jelo, piće i dobra glazba imaju na njega relaksirajući i blagotvoran utjecaj.

Dobar je domaćin, vezan za ognjište, obitelj i djecu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj obitelji, zavičaju i domovini. Vrlo je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvijek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u financijama i dobro ekonomizira. Zna dobro investirati i u stanju je napraviti novac takoreći ni od čega. Voli luksuz, trošiti i kupovati. Ako nije tako, Šor zna buti tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspijeva kao poduzetnik, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj.

Ima umjetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat. Slabe točke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je izbjegavati propuh, jer on uzrokuje upale grla. Dobro je da često ispire grlo radi sprječavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumjerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih žgaravica i dobro bi bilo da povede računa o kolesterolu. Slabe su im točke trbuh, oči, noge i srce.
 
TEOM (Blizanci) 21. 5. – 21 6.

Vladajuća planeta: Merkur

Element: Zrak

Osobina: radoznalost

Kvaliteta: kreativnost

Mana: površnost

Boja: zelena

Dragi kamen: smaragd

Životni vijek: više od 70 godina

Osobe rođene u znaku Teom su vrlo snalažljive, inteligentne, kreativne, rječite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivirana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemiziranju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti.

Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju biti nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teom ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprječavaju u ostvarivanju svog sna.

Najbolje se osjeća ako djeluju paralelno na više frontova. Uvijek je u žurbi i utrci i uvijek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete obiteljski mir. Odnosi s partnerom nisu dovoljno duboki i temelje se više na intelektualnom nego na emotivnoj razini. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promjene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno održavati dvije i više veza. Moral im nije jača strana i ovisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu, nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.

Vole putovati, kupuju i nose lijepu odjeću i puno polažu na kvalitetu života. Zainteresirani su za novac i dobru zaradu. Zbog toga su uspješni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vrijedni su i marljivi, ali ako je monoton posao – brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvijek donosi nešto novo.

Najranjiviji dijelovi njihovog tijela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osjetljivi i na bolesti dišnih organa. Trebaju se baviti gimnastikom i nekim sportom, vježbati i držati u formi svoje mišiće. Trebaju izbjegavati vlažna, vjetrovita i zagađena mjesta zbog infekcije dišnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osjetljivo srce, oči i noge.

SARTANA (Rak) 22. 6. – 22. 7.

Vladajuća planeta: Mjesec

Element: Voda

Osobina: strpljivost

Kvaliteta: privrženost obitelji

Mana: nepristupačnost

Boja: srebrna

Dragi kamen: tirkiz

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umjetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osjetljivi. Mnogo truda i energije su spremni uložiti da bi sebi obezbijedili spokoj i mirno mjesto za život. Znaju biti sanjari, sumnjičavi i osvetoljubivi. Nerijetko su egocentrični i vole igrati ulogu pretjeranog zaštitnika pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole dijeliti savjete, znaju lagati i vrlo su posesivni. U nekim prilikama znaju biti svađalice, ali su u stvari tolerantni i popustljive prirode.

SARTANA posjeduju veliku energiju i u stanju su prilagoditi svim životnim situacijama. Pretjerana osjetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmjereni su na dom i obitelj i to su im obično najveće vrijednosti u životu. Vole dijeliti radost i nevolju. Ta im se osobina najviše iskazuje u krugu obitelji i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima.

Moglo bi se reči da SARTANA jedino u obiteljskom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema vanjskom svijetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti bliskost s njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke.

Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni znak. Također, SARTANA su vrlo vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole poznavati povijest svoje domovine. Zahvaljujući svojoj prirodi, SARTANA žive prilično zatvoreno i uvijek prikrivaju svoje materijalno stanje. Vrlo su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke. SARTANA nisu naročitog fizičkog zdravlja.

Imaju problema s plućima, dišnim organima, dijafragmom, trbuhom. Osjetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlijezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osjetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vijek.
 
ARIEH (Lav) 23. 7. – 23. 8.

Vladajuća planeta: Sunce

Element: Vatra

Osobina: dominantnost

Kvaliteta: stalan

Mana: biti glavni

Boja: zlatna

Dragi kamen: safir

Životni vijek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieh krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Vrlo su hrabri, cijene sebe i u svakoj situaciji se trude dominirati.

Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i suradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvijek na njih mogu osloniti.

Arieh ima i loših osobina. Može biti vrlo zavidan, grub i nasilnički nastrojen u provođenju svojih ciljeva; može tiranizirati svoju okolinu i biti neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohtjeve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionist.

Vrlo je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je prisvojiti tuđi trud i zasluge i njima se hvaliti. Najsretniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca.

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieh je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj ljestvici, ali obavezno i ​​materijalno bogatstvo. Uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na – tuđi račun.

Obožavaju nakit, vrijedne antikvitete, umjetničke predmete i slične skupocjene stvari. Na poslovnom planu su vrlo ambiciozni i skloni su neobjektivnim procjenama, te unošenju novina i promjena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane.

Jedino se dobro osjećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahtjeva slijepu pokornost. Obično je nježan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljuba gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da izdramatizira do tragičnih razmjera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće pa mu obiteljski život i uloga oca ili majke, nije najjača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.

Slabe točke Arieh su srce, krv, jetra i kralježnica. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena su prisutne groznice, stomačne infekcije i spolne bolesti.

BETULA (Djevica) 24. 8. – 22. 9.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: humanost

Kvaliteta: točnost i rad

Mana: sitničavost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vijek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savjesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vrijedne i skromne. Vole točnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad pretjeruju u dijeljenju savjeta i u kritiziranju. Humane su i spremne svakome pomoći, nerijetko čak i na svoju štetu.

Stidljive su i to pretjerano, lako ranjive i često se bez razloga osjećaju manje vrijednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrijednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo nositi svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vrijeme ne budu primjećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta.

Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Pretjerano se plaše za svoje zdravlje, vrlo insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri. Pošto im je posao najvažniji, obitelj i kuća zbog toga znaju patiti. Vrlo su štedljive, sitničave i uvijek kalkuliraju. Ekonomične su i znaju voditi kućanstvo i posao, mada se ponekad znaju izgubiti, pretjerano vodeći računa i inzistirajući na detaljima.

Zbog svoje pretjerane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza s partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti vrlo teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lijepi ljudi. Dosta su vjerne i nemaju potrebu niti sklonost mijenjati partnera. Kada se opredijele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.

Betule imaju osjetljivi stomak, crijeva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u probavi. Preosetljivog su živčanog sustava, a znaju patiti od vrtoglavice i glavobolje.
 
MOZNAIM (Vaga) 23. 9. – 22. 10.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zrak

Osobina: osjećaj za pravdu

Kvaliteta: plemenitost

Mana: neodlučnost

Boja: sve nijanse plave i ružičasta

Dragi kamen: opal

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nježni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osjećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umjetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u vječitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rješavanju nesporazuma i konfliktnih situacija.

Uvijek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi uvjerili sugovornika. Vole davati savjete koji su puni mudrosti. Vrlo dobro znaju razlikovati dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju vrlo osjetljivi i ponekad agresivni.

Lako se uznemire i nepovjerljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklijevaju prije nego što se odluče reagirati. Previše inzistiraju na osobnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetati drugima. Također ponekad znaju pretjerivati u svom inzistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve promatraju kroz svoje emocije i skloni su se opredjeliti za krajnosti.

Moznaimi su bonvivani, vole dobro jesti i piti, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lijepu i modernu garderobu, parfeme i vrlo vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirane osjećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Vrlo vole djecu i u obitelji se o njima podjednako brinu i otac i majka.

Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i obitelji ne uskraćuju životna zadovoljstva. Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnost i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata s drugim ljudima. Mogu biti dobri odvjetnici, suci, trgovci, glumci …

Zdravlje im u velikoj mjeri ovisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uvjeta. Slabe točke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osjetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, crijeva i noge.

AKRAV (Škorpion) 23. 10. – 22. 11.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Voda

Osobina: strast

Kvaliteta: stalan

Mana: agresivnost

Boja: crvena

Dragi kamen: ahat

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja ali su uvijek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i posjeduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i vrlo strastvene. Imaju naglašen interes i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osjetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne.

Agresivnost je dio njihove prirode kao što je dio njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju biti ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je vječito nezadovoljan, težak, licemjeran, prkosan i pakostan. Izvana djeluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna biti vrlo principijelan i vrijedan. Brine se o svojoj obitelji i osobama do kojih mu je stalo.

Prema partneru osjeća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, nerijetko do samouništenja. Vjernost je imperativ i sama pomisao na preljub ga dovodi do bijesa. Posjeduje izrazitu magnetičnost za suprotan spol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova.

Uvijek je željan uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju djecu kojoj se trudi ispuniti sve želje. Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za stjecanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rješenja i mogućnosti. Ako se opredijeli za to može biti izvanredan časnik, policajac, tehničar, učitelj.

Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadanog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim suradnicima i potčinjenim, ali najprije prema sebi. Ne traže razumijevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.

Generalno govoreći, Akravi u prosjeku posjeduju dobro zdravlje. Slabe točke i oboljenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osjetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. 

KEŠET (Strijelac) 23. 11. – 21. 12.

Vladajuća planeta: Jupiter

Element: Vatra

Osobina: intuitivnost

Kvaliteta: sloboda

Mana: izvještačenost

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: ametist

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kešet su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvijek vedre i optimistički raspoložene.

Iznimno poštuju ustaljen red i pravdu, cijene neovisnost i slobodu. Vrlo su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Posjeduju snažnu vitalnost koja ih sprječava da se začahure na jednom mjestu i zato vrlo često putuju i mijenjaju mjesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istodobno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti.

Imaju uvijek dobre zalihe snage i koncentracije prije donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju nerijetko, keset znaju biti uobraženi, pretjerano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako planuti i svirepo se ponašati. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju novca i nerijetko su izvještačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osjećaj za kontakte i društveni život. Uživaju biti na čelu skupine i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

Vrlo su ljubazni sa svojima, ali imaju pretjerane zahtjeve prema svom partneru, nad kojim žele dominirati, ili bar da ga kontroliraju. Oni izbjegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih uvjeri u njihovu slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti.

Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklijevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade.

U stanju su obavljati najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspjehom.

Generalno govoreći, kešet imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe točke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem dijelu tijela. Kod muškaraca su još slabe točke grudi, srce, jetra, pluća, trbuh i vrat. Kod žena su još slabe točke trbušna maramica i hemoroidi.

GEDI (Jarac) 22. 12. – 20. 1.

Vladajuća planeta: Saturn

Element: Zemlja

Osobina: zatvorenost

Kvaliteta: neiskvareni

Mana: sebičnost

Boja: tamnosiva, crna, smeđa

Dragi kamen: hrizolit i lapis

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku GEDI su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvijek skloni vlastitim interesima. Po prirodi su zatvoreni i rezervirani, neiskvarenog karaktera, posjeduju izvrsnu memoriju i u stanju su prihvatiti veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajnog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi pretjerani materijalisti, nerijetko agresivni, znaju biti neugodni i vrijeđati, a često su i sarkastični i cinični.

Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su pretjerano škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu biti vrlo stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbjegavaju. Međutim, njihov unutarnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Gedi imaju ustaljene principe i znaju biti teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora uložiti napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmjereni i na distanci, jer se i pored prijateljskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za cijeli život.

Gedi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su se žrtvovati za njih. Također su u stanju štititi i svoje potčinjene. Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa nerijetko mogu zastraniti i postati škrtice.

Često posjeduju znatnu imovinu, ali ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procjenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava financijska situacija.

Slabe točke su kosti i koljena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Nerijetko su melankolični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osjetljivosti osjetljivi i srce, bubrezi, kralježnica, trbuh i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća.
 
DELI (Vodenjak) 21. 1. – 19. 2.

Vladajuća planeta: Uran, Saturn

Element: Zrak

Osobina: druželjubivost

Kvaliteta: nezavisnost

Mana: buntovnost

Boja: tirkizna, plava

Dragi kamen: oniks

Životni vijek: više od 81 godinu

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirode. Najčešće su vrlo originalne, neovisne i iznad svega cijene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvijek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda.

Od loših osobina mogu biti koristoljubive, zavidne, izvještačene s boemskim i snobovskim karakteristikama. Vrlo su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege.

banner ostvari svoje
Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Vodenjaci imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može izgledati čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tjera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato nerijetko u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.

Većina Deli su društvena i humana bića koja uvijek pokušavaju naći razumijevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i većina ih cijeni. Stalno teže izgraditi stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.

Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Posjeduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrijednosti, spremne su riskirati i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u inovacijama, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama.

Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost djelovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima rijetko bave. Privržene su obitelji u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali suvremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalnih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Najčešće imaju dosta slobodno shvaćanje seksualnih odnosa i sloboda.

Slabe točke i oboljenja kojima su skloni svode se na noge, vene, cirkulaciju, čir, prijelome i mišićne tegobe.

DAGIM (Ribe) 20. 2. – 20. 3.

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter

Element: Voda

Osobina: romantičnost

Kvaliteta: sklonost ka umjetnosti

Mana: zlopamtilo

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: jaspis

Životni vijek: više od 83 godine

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagim su plemenite, intuitivne, vrlo emocionalne i instinktivne. Posjeduju dar za umjetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve vlastitih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osjećajem za ozbiljnu glazbu. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.

Po prirodi su dosta nestabilne, promjenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo mijenjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, nerjetko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gdje drugi ne mogu prodrijeti.

Često se povlači u sebe da bi izbjegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvaćajući njenu umjetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu.

Ustvari, Dagim su vrlo društvena bića, vole zabavljati druge s puno dara i uspjeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću. Obično se dobro slažu s bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u obiteljskim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje obiteljski život svakako zahtjeva.

Trude se sve zadovoljiti i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju trpiti i da praštati (ali i svetiti se), a ako i prasnu, to nije zlonamjerno, brzo ih prolazi pa se poslije kaju.

Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema djeci, pogotovo kada su još mala. Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju baratati s novcem i nerado se odvajaju od njega.

Najlakše ga usmjeravaju ka duhovnim dobrima ali vole i trošiti na modne trendove. Vole sebi priuštiti ono o čemu sanjaju i uvijek se radi o nečem vrijednom, umjetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mjesta za lažni sjaj i kič.

Slabe točke i česta oboljenja su noge i limfni sustav. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, stanična hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlijezda. Kod muškaraca u osjetljivu skupinu spadaju još srce, trbuh i unutarnji organi, a kod žena srce, trbuh, bubrezi, živci i glava.

Ne propustite