Dodik ne odustaje sa najavama blokada - Bajrović: Ovaj bojkot bi bio najbolja vijest za BiH još od 1995. godine

Bosna i Hercegovina
Dodik ne odustaje sa najavama blokada - Bajrović: Ovaj bojkot bi bio najbolja vijest za BiH još od 1995. godine
,

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je moguću blokadu izbora u Republici Srpskoj, odnosno njihovo neodržavanje u manjem bh. entitetu.

Kao i obično, njegove najave - ma koliko besmislene ili očajne bile, izazivaju buru reakcija na društvenim mrežama, a tako je bilo i ovaj put.

Kopredsjedavajući Američko evropske alijanse Reuf Bajrović smatra da bi Dodikov najavljeni bojkot izbora bio najbolja vijest za BiH još od 1995. godine.

- Ne postoji način da se opiše koliko bi to veliki dobitak bio za sve normalne građane, posebno ako i Čović uradi isto! - napisao je Bajrović na Twitteru.

Banjolučki psiholog i analitičar Srđan Puhalo napisao je kako nema ništa od Dodikovih najava o vraćanju nadležnosti institucija sa državnog, na nivo manjeg bh. entiteta pa najavljuje bojkot izbora.

- Dobro jutro Republika Srpska, pošto nema vraćanja nadležnosti Dodik nam obećava bojkot izbora, daj šta daš!!! - napisao je Puhalo.

Podsjetimo, lider SNSD-a je poručio da će se bojkot izbora desiti ukoliko se stranci budu miješali u rad Centralne izborne komisije BiH, piše Oslobođenje.

On smatra da se to može provesti vrlo jednostavno, na taj način što javne ustanove poput škola ili domova kulture neće ustupiti prostorije kako bi se moglo glasati.

Ne propustite