Čović: Spremni smo izbrisati sve prefikse iz ustava osim imena Hrvat

Bosna i Hercegovina
Čović: Spremni smo izbrisati sve prefikse iz ustava osim imena Hrvat
Proces pregovora o promjeni Izbornog zakona se privodi kraju, kazao je predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović nakon sastanka Predsjedništva ove grupacije političkih stranaka u Mostaru.

Proces pregovora o promjeni Izbornog zakona se privodi kraju, kazao je predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović nakon sastanka Predsjedništva ove grupacije političkih stranaka u Mostaru, prenosi Klix.

"Proces se privodi kraju, a za očekivati je da se u decembru susretnemo još jednom. Kazao sam da nema smisla razgovarati u izbornoj godini i u tom duhu smo vodili rasprave", kazao je on na konferenciji za medije.

Kazao je kako su ispoštovali sve ono što traži HNS, a to je prije svega legitimno predstavljanje, piše Klix.

"Za nas je važno da smo sačuvali vrijednosti Dejtonskog sporazuma", kazao je Čović uz napomenu da je uvijek izraženi optimista.

O svim prijedlozima koji su stavljeni na stol imali smo jasan stav da Hrvati moraju birati svoje predstavnike, dodao je te naveo kako se s tim složila i većina bošnjačkih predstavnika.

"Pregovara se o cijelini i pitanje je hoće li sve biti ili ne. Pregovori se moraju završiti u decembru", izjavio je on.

Spinovi koje sam ja doživio od politike iz Sarajeva nakon glasanja u Domu naroda stvorili su jednu lažnu priču, naveo je on.

"Mi smo se izjašnjavali o zaključcima. Problem je što se neko igra s osjećajnima žrtava, zbog toga sam se i izvinio žrtvama", izjavio je on.

Dao je i znakovit odgovor na pitanje novinara o zahtjevima da se iz ustava izbrišu etnički predznaci.

"Spremni smo izbrisati sve prefikse ili predznake iz Ustava, ali nismo spremni izbrisati naziv konstitutivnog naroda, nismo spremni izbrisati ime Hrvat iz ustava", zaključio je.

Ne propustite