PRENOSIMO

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović će prenoćiti u SIPA-i

Objavljeno:01.12.2021 - 21:45
A A A Times Arial

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćit će u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

Kasumović je uhapšen danas, kao i još nekoliko osumnjičenih, za krivična djela u vezi s poslovanjem firme Zenicatransa.

Oni će biti zadržani u zakonskom roku od 24 sata, a potom će biti predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Njegova advokatica Jesenka Rešidović je za Klix.ba danas rekla da Kasumović nije bio u bjekstvu već je dobrovoljno došao u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu sa braniteljskim timom.

SIPA je jutros u akciji usmjerenoj na otkrivanje kriminala u poslovanju Zenicatransa pretresla Kasumovićevu porodičnu kuću, prilikom čega ga nisu pronašli na lokaciji. Nakon toga je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona rečeno da je on u bjekstvu.

Policijski službenici SIPA-e jutros su izvršili pretrese na 11 lokacija na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlasti, oštećenja povjerilaca, prouzrokovanja stečaja i nesavjesnog rada u službi.

Inače, dok su Kasumovićeve stranačke kolege novinarima saopštavale da je gradonačelnik na ispitivanju u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu te da je nevin i da je sve montirani politički proces, ispred Gradske uprave Kasumovićeve pristalice su iskazivale podršku prvom čovjeku Zenice.

(Klix.ba)