SUTRA SAHRANA MILUTINA MRKONJIĆA, POZNATO GDJE ĆE BITI UKOPAN: Odmah pored velikog pjevača, BILI SU DOBRI PRIJATELJI

Show
SUTRA SAHRANA MILUTINA MRKONJIĆA, POZNATO GDJE ĆE BITI UKOPAN: Odmah pored velikog pjevača, BILI SU DOBRI PRIJATELJI
.

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji će prekosutra biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, počivaće nedaleko od svog višedecenijskog prijatelja, pevača Šabana Šaulića.

Kako presnosi Objektiva, grobno mjesto u koje će biti položen sanduk sa tijelom Milutina Mrkonjića nalazi se svega nekoliko metara od groba kralj narodne muzike. 

2809949-bekuta-mrka01-damir-dervisagic-ff
Inače, Mrkonjić će biti sahranjen odmah pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića. U istom tom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije ‒ Olivera Ivanovića.

U delu Aleje zaslužnih građana, gdje počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pjevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Duboko i iskreno prijateljstvo Mrkonjića sa svim članovima porodice Šaulić nadaleko je poznato srpskoj javnosti. Zahvaljujući upravo tom prijateljstvu, Mrkonjić je upoznao pjevačicu Anu Bekutu, ženu sa kojom je proveo posljednjih deset godina života.

– Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Prije toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pjevačkim zvijezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li pjeva "Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona – prisjećao se Mrka u jednom od intervjua.

– Na zabavi poslije Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pjesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš pare”, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smijemo i dan-danas! Važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni iako se on zvanično nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić

Izvor:Kurir

Ne propustite