Danas oblačno vrijeme sa kišom na jugu, novi snijeg u BiH stiže već u narednim danima

Bosna i Hercegovina
Danas oblačno vrijeme sa kišom na jugu, novi snijeg u BiH stiže već u narednim danima
.

Danas će biti više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni malo do umjereno oblačno, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima.

Vjetar će biti umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 3 celzija.

četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 celzija.

Za petak je prognozirano oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

Za subotu je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stepeni.

Izvor:Klix

Ne propustite