Predsjedništvo DF-a: Ustupanje Dodiku i Čoviću dovest će do destrukcije držav

Vijesti
Predsjedništvo DF-a: Ustupanje Dodiku i Čoviću dovest će do destrukcije držav
drugom zaključku se navode da podržavaju reformu izbornog zakonodavstva koja će uvođenjem IT tehnologija dovesti do dekriminalizacije izbora.

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Razmatrajući aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, Predsjedništvo je usvojilo tri zaključka.

Kao prvo, svaka vrsta političkog ustupka politikama i zahtjevima Dodika i Čovića će dovesti do destrukcije države i njenih institucija, tvrde iz DF-a.

"Do kraja ćemo se političkim i demokratskim sredstvima boriti da se ti ustupci ne realizuju. Najbolja ilsutracija destruktivnog i anticivilizacijskog djelovanja Čovića i Dodika pokazuje glasanje u Domu naroda državnog parlamenta na temu zabrane negiranja genocida", navodi se.

U drugom zaključku se navode da podržavaju reformu izbornog zakonodavstva koja će uvođenjem IT tehnologija dovesti do dekriminalizacije izbora.

"DF podržava izmjene Ustava i izbornog zakona u skladu sa presudama Suda iz Strazbura i Mišljenja Europske komisije za kandidatski status BiH u EU", stoji u trećem zaključku.

Ne propustite