Ovako je izgledala savršena žena 1955. godine (FOTO)

Lifestalgija
Ovako je izgledala savršena žena 1955. godine (FOTO)
Nakon samo jednog pogleda na fotografiju na kojoj je raskošna ljepotica u bikiniju, jasno je koliko su se ideali ljepote drastično promijenili.

Iako su plus size modeli sve popularniji, to još uvijek ne znači da su obline opet u modi, iako možemo da konstatujemo kako skinny gubi polako svoje mjesto na tronu, ustupajući ga realnijim idealima ljepote. Da su žene sa oblinama bile svojevremeno itekako poželjne, ako ne i najpoželjnije, svjedoči ova fotografija koja je objavljena prije 60 godina u magazinu Time, a predstavlja ženu koja ima savršeno tijelo. 

savr2

Nakon samo jednog pogleda na fotografiju na kojoj je raskošna ljepotica u bikiniju, jasno je koliko su se ideali ljepote drastično promijenili. Tako bi za ljepoticu iz 1955. godine danas mnogi rekli da ima višak kilograma, dok su joj se tada divili. 

Sjetimo se samo žena koje su tada važile za najzavodljivije i najljepše: Marilyn Monroe, Ava Gardner, Sophia Loren, Rita Hayworth ..., dok su danas to Gisele Bundchen, Amal Alamuddin, Kate Middleton.Razlika je definitivno velika, ali biva, priznajemo, sve manja s obzirom da je epitet najljepših i u rukama Scarlett Johansson, Jennifer Lopez, Beyonce, a ove dame imaju itekako raskošne obline.  

Izvor: elle.rs

Ne propustite