Komšić i Džaferović poručili ruskom ambasadoru: Niko nema pravo...

Bosna i Hercegovina
Komšić i Džaferović poručili ruskom ambasadoru: Niko nema pravo...
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović primili su danas u Sarajevu ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Kalabuhov je iznio odgovor Ruske Federacije na pismo koje su Komšić i Džaferović uputili predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao šefu države članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a u vezi sa aktuelnom krizom u Bosni i Hercegovini.

Ambasador je kazao da Ruska Federacija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Daytonski mirovni sporazum, te poštuje svako rješenje koje bude dogovoreno unutar Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva BiH istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Daytonskog sporazuma, a uz saglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Članovi Predsjedništva istakli su i to da je blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države", saopćeno je iz Predsjedništva.

Izvor:adiosarajevo

Ne propustite