"KAD UMREM SVE ŠTO IMAM OSTAVIT ĆU ŽENAMA" Ovako je govorio Milutin Mrkonjić: "Sa suprugom Dašom sam u odličnim odnosima"

Show
"KAD UMREM SVE ŠTO IMAM OSTAVIT ĆU ŽENAMA" Ovako je govorio Milutin Mrkonjić: "Sa suprugom Dašom sam u odličnim odnosima"
Srpski političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Srpski političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Milutin Mrkonjić posljednjih godina bio je u ljubavi sa pevačicom Anom Bekutom, ali je brinuo i o ženi Daši sa klojom se nikada nije razvao.

U jednom od svojih intervjua on je rekao će sve ostaviti ženama kada umre, te da je orjentisan ka porodici.

"Uvijek sam bio odan porodici. Volim sestrinu djecu, a sa Aninom porodicom sam kao najrođeniji rod. Poznato je i da sam sa suprugom Draganom u odličnim odnosima iako odavno ne živimo zajedno. Čujemo se gotovo svakodnevno i pomažem koliko mogu. Sve može da se rijješi mirno i civilizovano. Sve što imam ostaviću ženama. Ja nemam ništa."

Podsjetimo, on je prethodno, početkom novembra, završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu gde mu je ugrađen pejsmejker. U avgustu mjesecu operisao je srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona.

Partnerka Ana Bekuta bila je uz njega do posljednjeg trenutka i svakodnevno ga je obilazila na klinici. Njih dvoje su bili u ljubavi 10 godina.

Prethodno, Mrkonjić je bio u braku sa suprugom Draganom, od koje se nikada nije zvanično razveo.

Milutin Mrkonjić diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje željeznica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Bio je rukovodilac obnove Srbije ispred Vlade Srbije posle NATO bombardovanja 1999. godine.

Bio je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsjednik Skupštine Tomislav Nikolić podnio ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

Na izborima za predsednika Srbije, januara 2008. godine, bio je kandidat SPS-a i osvojio je oko 6% glasova. Uspostavljanjem koalicije Demokratska stranka-Socijalistička partija Srbije, jula 2008, Mrkonjić biva izabran za ministra infrastrukture u novoj srpskoj Vladi koju je formirao Mirko Cvetković.

U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mjestu ga je zamijenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Novi.ba/Blic.rs

Ne propustite