VIŠE NIKAD NEĆETE MORATI DA STRUŽETE LED: Jeftin domaći sprej sprječava da stakla zalede, a evo i kako da ne zamagle!

Praktična žena
VIŠE NIKAD NEĆETE MORATI DA STRUŽETE LED: Jeftin domaći sprej sprječava da stakla zalede, a evo i kako da ne zamagle!
-

Super trik pomoći će vam da više nikad ne morate da stružete led sa zaleđenog stakla!

Grozno je kada zimi, po velikoj hladnoći napolju, prvo morate da sastružete led sa stakla na kolima, da biste mogli da krenete.

Jedna od mogućnosti da to spriječite je da automobil uvijek parkirate tako da prednji dio bude okrenut na istok, kako bi sunce ogrijjalo odmah po izlasku. Ali, budimo realni, koje su šanse da uvek uspete tako da se parkirate?

Stavljanje kartona ili starog peškira preko stakla može da pomogne i spriječi stvaranje leda na staklu, ali u tome vam može pomoći i domaći sprej od tri sastojka.

U bocu sa raspršivačem sipajte litar alkohola, jedan decilitar vode i kašičicu deterdženta za sudove. Promućkajte i ovim sprejom isprskajte staklo.

Druga opcija je da u boci pomešate alkohol i vodu u razmjeri dvije trećine alkohola i trećinu vode, koji će takođe spriječiti da se stakla zalede.

A ako imate problem sa staklima koja se zamagle, što se većini dešava tokom hladnijih dana, i za to postoji jednostavno rješenje. Premažite sva stakla sa unutrašnje strane penom za brijanje i dobro istrljajte papirnim ubrusom, dok sva pjena nestane i barem neko vrijeme ćete biti mirni od zamagljenih stakala.

(MONDO)

Ne propustite