ZMAJEVI TOTALNO PODBACILI Finci s igračem manje držali im čas fudbala, baraž ostao san

Fudbal
ZMAJEVI TOTALNO PODBACILI Finci s igračem manje držali im čas fudbala, baraž ostao san
,

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Finske sa 1:3 u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Prvu priliku na utakmici imao je Miralem Pjanić u 11' kad je sa ivice kaznenog prostora, nakon dodavanja Seada Kolašinca, šutirao preko gola. Više sreće nije imao ni Smail Prevljak u 19'.

U 25' dosuđen je penal za goste. Odgovornost je preuzeo Teemu Pukki, ali je Ibrahim Šehić odlično intervenisao. Finci u 29' dolaze do prednosti kad je Marcus Fross postigao pogodak na asistenciju Pukkija.

Gostujući tim u 37' ostaje sa deset igrača na terenu jer je Jukka Raitala dobio crveni karton zbog prekršaja nad Kolašincem. Naš defanzivac se nakon tog starta povrijedio, te je selektor Ivaylo Petev morao da izvrši prvu izmjenu. Nakon isključenja bh. tim je imao inicijativu, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

Finska prednost udvostručuje u 51'. Lopta u kaznenom prostoru bh. tima dolazi do Lea Väisänena koji asistira Robinu Lodu za 0:2.

Ermedin Demirović je u 55' imao dobru priliku, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Sanjin Prcić u 61' pokušava sa distance i šalje loptu iznad prečke.

Amer Gojak u 69' izvodi slobodan udarac sa desne strane za Luku Menala koji sa peterca loptu šalje u mrežu i smanjuje prednost Finske.

Nakon centaršuta Loda iz slobodnog udarca u 73' Daniel O'Shaughnessy postiže treći gol za Finsku.

Prcić je još jednom pokušao sa dvadesetak metara u 78', ali golman Lukas Hradecky izbacuje loptu u korner.

Do kraja utakmice naša reprezentacija imala je još nekoliko pokušaja, ali golova nije bilo.

Posljednji meč u ovim kvalifikacijama Bosna i Hercegovina će odigrati u utorak protiv Ukrajine na „Bilinom polju“ u Zenici.

Ne propustite