Ne dozvolite da vam ukradu nijedan sat vašeg života

Kiosk
Ne dozvolite da vam ukradu nijedan sat vašeg života
.

Jedna žena se žalila. Muž joj nije čestitao rođendan, vređao je kao i obično, ponižavao. Nije joj kupio ni neku sitnicu. Odrasla djeca su poslala poruku i to je to. I evo, ona sjedi kod kuće i plače. Napunila je pedeset godina. Ona definitivno ne voli da prigovara. Tako se, nažalost, dogodilo.

Požalila se svoj internet drugarici koju je slabo poznavala. Ona je upitala:“ Gdje živite? Ako želite, ja ću doći do vas, ako ste blizu. Usput ću kupiti ukusne hamburgere ili picu sa šunkom. Kupiću gazirano piće. I hrskav krompir nalik maslacu, u kockama. I sve ćemo pojesti, pa ćemo u bioskop. Ako ste daleko ili ne želite moju posjetu, naručite sve ovo sami. A onda idite u bioskop. Našminkajte se, lijepo se obucite, radujte se! Uživajte u životu! Ne dajte nikome da vam ukrade rođendan. Svaki dan je poklon, svaki dan života je praznik. Ja to dobro znam.“

A gospođa koja se požalila upitala je: „Vi ste psiholog, zar ne?“

A druga dama je odgovorila: „Ne. Ja sam medicinska sestra na odjeljenju intezivne njege“.

Da. Ovo pravilna stručna preporuka. Ne dozvolite sebi da vam ukradu nijedan dan života. Ni jedan sat vašeg života. Kupite sebi nešto lijepo, idite na lijepo mesto, družite se i obucite najbolju haljinu. Ovo je savet specijaliste koji svakodnevno vidi koliko je život kratak, koliko je dragocen.

Psiholog Anna Kirjanova

Ne propustite