ZNATE LI ZAŠTO ŽENSKE GAĆICE IMAJU MAŠNICU? OVO JE PRAVI RAZLOG: I jako je korisno

Praktična žena
ZNATE LI ZAŠTO ŽENSKE GAĆICE IMAJU MAŠNICU? OVO JE PRAVI RAZLOG: I jako je korisno
Na Reditu je nedavno osvanulo pitanje "zašto većina ženskih gaćica ima jednu mašnicu na prednjoj strani", a sudeći po komentarima postoji nekoliko različitih teorija na ovu temu.

Na Reditu je nedavno osvanulo pitanje "zašto većina ženskih gaćica ima jednu mašnicu na prednjoj strani", a sudeći po komentarima postoji nekoliko različitih teorija na ovu temu, piše Superžena.

Većina ljudi kaže da su gaćice prije bile bez elastične gumice na rubovima, koja danas postoji kako bi držala donji veš uz tijelo, pa su se šile vezice koje bi se pričvrstile i zavezale u mašnu s prednje strane – logično, jer se tako lakše oblače i skidaju nego sa zadnje strane.

Neki pišu da je to zato što su žene prije ustajale jako rano, još prije izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu sveću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njima znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao vjerovatno zbog tradicije.

"Uvijek sam smatrala da su te mašnice bezveze, ali sada ih već ignoriše", komentarisala je jedna korisnica dok je druga napisala da je toliko nerviraju da ih uvijek odreže.

Ne propustite