Oglasio se Izetbegović nakon sastanka s Palmerom i Ajhorst: "Ne idem najvjerovatnije u Beograd..."

Bosna i Hercegovina
Oglasio se Izetbegović nakon sastanka s Palmerom i Ajhorst: "Ne idem najvjerovatnije u Beograd..."
U rezidenciji američkog ambasadora u BiH u Sarajevu održan je sastanak specijalnog izaslanika SAD-a za izbornu reformu Metju (Matthew) Palmera i direktorice pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Ajhorst (Eichhorst) sa delegacijom SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem.

U rezidenciji američkog ambasadora u BiH u Sarajevu održan je sastanak specijalnog izaslanika SAD-a za izbornu reformu Metju (Matthew) Palmera i direktorice pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Ajhorst (Eichhorst) sa delegacijom SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem

Izetbegović je novinarima prije sastanka kazao kako su se stvari svele na razgovore i pregovore o Predsjedništvu BIH i državnom i federalnom domu naroda, prenosi Avaz.

Predsjednik SDA je istakao da pored "ozbiljna dva problema koja se odnose na domove naroda prijatelji iz međunarodne zajednice, medijatori, ipak su se odlučili da se fokusiraju na virtualni problem".

No, poslije sastanka je izjavio: 

 - Iscurio je papir od ranije. Meni se žuri da postignemo sporazum. Očekujem da prihvate SDP, SDA, DF je već spreman. Enver Bijedić je spreman i njegova stranka je greškom izostavljena. Nije loše da NiP podrži. Ne idem najvjerojatnije u Beograd, ali razgovarat ćemo nekad i negdje. Jedan od zahtjeva koje sam imao danas pred predstavnicima međunarodne zajednice jeste deblokada. A to rade SNSD i HDZ, mi zbog toga teže živimo i to je realan problem. Međunarodna zajednica mora jasno poslati signal da Dodik ne smije da ovo radi ., prenosi Avaz.

Ne propustite